| Autor |
"Peugeot 406 Coupe" |
|
|
roberto 55
|
|
Wysłana - 8 listopad 2010 20:10 | zgłoś naruszenie regulaminu
Szukam auta do 14 tysięcy wraz z opłatami. Na ten moment na czele stoi właśnie ww. model.
Interesuje mnie rocznik 98-01.
Jakie są najczęstsze awarie?
Jak z dostępnością części?
Jaki silnik wybierać?
Brać w gazie czy ropniaka?
I wszystko co macie do powiedzenia nt. temat.
BTW Chcę przeznaczyć max 14 tysięcy na całość kupna.
Byłbym także wdzięczny za konfrontację Pełgota z Mitsubishi Carismą, Eclipsem i Laguną (cena oczywiście nadal obowiązuje).
Nie zależy mi na prędkości a na niezawodności (i wyglądzie oczywiście).
Z góry wielkie dzięki za podpowiedzi
Pozdrawiam
| |
|
 |
|
|
|
arczi88
|
|
za tą kasę na twoim miejscu brałbym Toyotę Celica VI generacji....za 14 tysięcy można już kupić w miarę zadbaną wersję 2.0 GT o mocy 170-175 koni ....auto co prawda w przedziale rocznikowym 95-98 .....ale za***iście się prowadzi...trzyma się zakrętów jakby jeździło po jakiejś magnesowej szynie no i ma coś tam 7 sekund z groszami do sety |
 |
|
|
|
roberto 55
|
|
Nie potrzeba mi tyle koni, bo i tak szaleć nie mam zamiaru. 136 styka jak najbardziej |
 |
|
|
|
roberto 55
|
|
|
|
|
Ygor
|
|
no co z z tego co czytalem to te auta maja czesto jakies tam drobne usterki - elektryka te sprawy , ale wiadomo ze im samochod starszy a przy okazji tanszy tym usterek sie zbiera wiecej a i kolejni wlasciciele nie koniecznie juz sie tak bardzo tym przejmuja. auto jest bardzo łądne i to trzeba mu oddac jednak z tego co slyszalem czesci blacharskie do coupe sa drozsze niz do zwyklego sedana - wiadomo model rzadszy i drozszy z poczatku. nie jest to samochod sportowy a raczej taka bulwarowka - ladna ale nie koniecznie szybka (zawieszenie itd) , zarowno to auto jak i eclipse beda mialy jeden problem - mlodych adeptow kierownicy o zacieciu sportowym - i tutaj znowu wraca kwestia ceny i wieku - im auto starsze tym tasze a co co za tym idzie bardziej dostepne dla mlodych ktorzy czesto nie wiedza co to znaczy dobrze traktowac silnik - katuja na zimnym , pieniedzy nanaprawy brak za to temperament = mozliwa przeszlosc wypadkowa - dlatego przy kupnie trzeba zwrocic uwage mocno na stan danego egzemplarza , no i jezeli juz to nie kupowac egzemplarzy z dolnej polki cenowej bo szkoda czasu - auto ma tendencje na jakiegos tam klasyka ale zeby bylo dobre musi byc od pasjonata , a to kosztuje - niezaleznie czy to 406 kupe czy 126p, co do silnika to ja bym bral benzyne ew w gazie bo nie ufam dieslom
co do konfrontacji z reszta - 406 to ta klasa co eclipse (rozumiem ze chodzi o 2gen ?) a laguna i carisma to inna klasa zupelnie - wiec nie do konca wiem czego oczekujesz poza niezawodnoscia - ja osobiscie z zestawienia wzialbym eclipsa bo : jest japonski, za***iscie mi sie podoba , no i ma fajna wersje turbo 4x4 ale ciebie to nie interesuje |
 |
|
|
|
roberto 55
|
|
Ma być stylowy. Musi mieć go mało osób (tak, głupie, ale tak chcę). Zacięcie sportowe? Owszem, w sylwetce. Kupię silnik 2.0.
Co do drobnych usterek (elektroniki jak już wspomniałeś - wiem i akceptuję to).
Nie kupię oczywiście tego wozu od łebka. Muszę mieć bardzo dobry stan, chcę go mieć przynajmniej 5 lat i musi być sprawny. Jako, że jestem pedantem i szanuję wszystko co kupuję, także i auto będę dbał.
Rocznik 98-01. Najprawdopodobniej brać będę 99.
Ygor, na ile wycenisz taki wóz?
Bardziej opłaca się brać ze skórą w środku czy samemu zrobić to za jakiś czas?
Szukać na allegro czy po giełdach bądź komisach? Ponoć największe chvjnie właśnie w komisach puszczają, jak to co słyszałem ma się do rzeczywistości? |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Ja się na furach nie znam ale tez mi się bardzo podoba 406 coupe .
|
|
|
roberto 55
|
|
Aż mnie rozbawiłeś, łap soga.
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
|
|
|
roberto 55
|
|
|
|
|
Ygor
|
|
no to tego ci zycze bo nie wszyscy maja tyle szczescie zeby pokochac pierwsze auto
niestety rynku nie sledze a szczegolnie w tej kategorii wiec ci nie pomoge. jak juz kupisz nie zapomnij sie pochwalic |
 |
|