no właśnie niestety takie sa realia trudno bede szukał we wszystkich erodzajach samochodów i jak mi coś przypadnie do gustu tio kupie tak chyba bedzie nalepiej ;d
eeee no niby tak... jeśli chodzi o kupno auta to swoje upodobania zmieni jeszcze z 15 razy ale... ale ja pierwszą fure kupiłem jeszcze zanim miałem prawko. To był właśnie ten nissan 100nx. prawko zdałem w lipcu a fure zakupiłem w październiku jakoś tak... a co do e30- bardzo dobrze zabezpieczone przed korozją, w miare bezawaryjne (bo co sie tam ma psuć) części multum... ale jednak wiek robi swoje i nakład pieniężny również będzie zacny
ps. autor dałbyś po SOGu za nasze wypociny
bmw e36 318is w miarę oszczędne a można się pobawić. moc ok 140KM tak więc spokojnie a nawet za dużo. osobiście taka mam w coupe i muszę przyznać ciężko trochę ją ogarnąć mimo iż jeździłem już autem o mocy ok. 55KM i dawał rade ale też o mocy powyżej 230KM. Jednakże jak wiadomo beemka tył napęd i to trzeba doszkolić, ale jeśli Cie to kręci to właśnie taka w is-ie byłaby chyba najlepsza. e30 jest głównie do driftu no i zawieszenie jeszcze trochę starego typu. z e36 nie ma wgl. porównania jeżeli chodzi o prowadzenie na wyższych prędkościach dlatego e30 na początek trochę za trudny. chyba że z jakimś silnikiem 1.6 ale w tedy trochę mulasta.
Podepnę się pod temat boj jestem w bardzo podobnej sytuacji (taki sam wiek, z naprawami też nie będzie problemu, jeździłem już kilkoma samochodami) też niedługo będę szedł naprawko więc chciałbym porozmawiać z wami na razie czysto teoretycznie
jednak mam trochę więcej funduszy (powinno się udać uzbierać 12tysi MOŻE 15 ale na pewno nie więcej) no i można powiedzieć że kocham duże i wygodne samochody chory jestem na tym punkcie
na ilości koni i wielkości silnika mi nie zależy liczy się głównie wygoda jazdy (ale silnik pewnie musi być duży bo wynika to z mojego upodobania do dużych aut)
mam jednak kilka wymagań najważniejsze jest to że musi być LPG i manual. szarżował na pewno nie będę bo ja nawet nie lubię szybko jeździć i mam do tego takie podejście że lepiej dojechać gdzieś później niż potem koledzy mają mnie odwiedzać na cmentarzu
co do spalania to chciałbym się zmieścić w 15 litrach na trasie bo mam ok 25 kilometrów do szkoły i samochodem będzie opłacało się jeździć z kolegami jeżeli nie bedzie palił więcej niż 16 litrów
w tej chwili najbardziej podoba mi się BMW E38 ale nie wiem jaki silnik byłby najlepszy 2,8 może 3,0 a może 3,5?? albo 4,0 ale sześciobiegowy
myślałem też o Omedze B ale słyszałem że rdzewieją i są awaryjne ale może wy wiecie lepiej?
chodzi mi po głowie jeszcze Mercedes W124 (230CE/300CE, ale chyba dużo pali) lub W210 albo Merc 180tka
no to zapraszam do dyskusji
Zmieniony przez - Cichy999 w dniu 2010-08-12 12:09:23
Omega z silnikiem 2,0 16V raczej problemów nie sprawi gorzej ma się z V6.
Rozumiem, że pchając się w auta klasy premium 5 tysi na naprawy rocznie nie będzie dla Ciebie stanowić problemu
Zmieniony przez - Cichy999 w dniu 2010-08-15 15:51:45
ALI nie przesadzaj... może E38 tak, ale reszta wymienionych raczej nie pochłonie 5tysi rocznie na naprawy mam W202 i raczej bym jej nie kupił jeśli byłaby tak kapitałochłonna no moja Celinka na trasie zeżre z 10l gazu... jak duże i wygodne to za 12tysi wziąłbym... kurde sam nie wiem, w sumie to W202 tak mnie zadowala co do gabarytów, a i na tylnich siedzeniach dosyć miejsca jest... od W210 raczej trzymałbym sie z daleka...
Zmieniony przez - Yelooon w dniu 2010-08-16 12:35:19
wpadłem na ciekawy pomysł wczoraj. myślę że dobrze by było gdyby kupić najpierw coś do wprawienia się w parkowaniu i przyzwyczaić do napędu na tył więc wymyśliłem że na początku na 3 miesiące kupię sobie Opla Omegę A za jakieś 1500zł i nim będę się wprawiał