FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 694 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Pierwsze auto 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Pierwsze auto"   

Driver 18
 Wysłana - 13 czerwiec 2010 12:18        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam
Chciałbym sie dowiedziec co sadzicie o tym aucie HONDA DEL SOL VTi.
Wydaje mi sie że jak na poczatek to nawet niezle auto . Czekam na wasze odpowiedzi .
Pozdro.

Ygor
 Wysłana - 14 czerwiec 2010 09:10      [zgłoszenie naruszenia]

jak na poczatek jest zbyt szybkie i zbyt prowokujace , ja bym proponowal zaczac od slabszej wersji 1,6 VTEC 125 KM ta wersja i tak jest szybka , a mysle ze VTI do nauki jazdy to slaby pomysl. te auta naprawde prowokuja do szybkiej i agresywnej jazdy

Driver 18
 Wysłana - 14 czerwiec 2010 13:08      [zgłoszenie naruszenia]

Wiem że te auta zachecają do szybkiej jazdy ale ja na szczescie jestem dość opanowany za kierownica . A co do 1.6 V-TEC wersja 125 km jest zbyt awaryjna z tego co wiem dlatego wole ta wersje 160 km nie ze wzgledu na moc tylko poprostu ze wzgledu na to ze wersja VTI jest o wiele mniej awaryjna .

Ygor
 Wysłana - 14 czerwiec 2010 13:29      [zgłoszenie naruszenia]

kto ci takich glupot nagadal ? jakies konkretne usterki ?

przypomne tylko ze VTI to najwyzsza i najszybsza wersja - raczej starsi ludzie nia nie jezdza , a czesto tacy ktorzy o autach nie maja wiele pojecia poza butowaniem - efekt = czesto auto powypadkowe , lub z silnikiami masowo pijacymi olej - wiem co mowie bo sam szukalem ponad pol roku civica 6 gen vti

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2010-06-14 13:30:58

Driver 18
 Wysłana - 14 czerwiec 2010 14:06      [zgłoszenie naruszenia]

No właśnie najwiekszy problem w tym aucie jest wyszukanie zadbanego egzemplarza :/ . Jeszcze sie muszę zastanowić dokładnie jakie auto chce narazie wlasnie wpadł mi w oko ten Civic ale moze znajde cos innego troche jeszcze czasu mam bo dopiero w grudniu ide na prawko ;d Oglądam teraz BMW E30 Cabrio , co ty na to ? :D

Yelooon
 Wysłana - 14 czerwiec 2010 18:06      [zgłoszenie naruszenia]

no i po co tyle mocy na początek... ja gdybym wrócił do wyboru pierwszego samochodu to znowu wybór byłby ten sam- nissan 100nx.

plan JDM...

persil89
Proszek
 Wysłana - 14 czerwiec 2010 18:30      [zgłoszenie naruszenia]

Taa dość opanowany za kierownicą i na prawko w grudniu

[http://www.fmoto.pl/Budowa_auta_do_KJS__Polonez_2.0_24v-t2442.html]

Driver 18
 Wysłana - 14 czerwiec 2010 19:17      [zgłoszenie naruszenia]

Wiesz, ja swoje poczatki miałem nie z kółkiem osobowki tylko za kierwonica 40 tonowej ciężarówki i wtedy mialem 14 lat , a wiec jak wsiadlem rok pozniej pierwszy raz za kierownice osobówki to był to dla mnie banał jezdzić czyms takim fakt ze moze nie mam takiego doświadczenia jak kierowca który jezdzi juz kilka lat ale uwierz mi że z mocą w pojazdach rade sobie bardzo dobrze. dodam tylko że ciężarówka taty miała 430km

persil89
Proszek
 Wysłana - 14 czerwiec 2010 19:21      [zgłoszenie naruszenia]

Taaa
przejedz najpierw kilka tyś to potem pogadamy czy jesteś opanowany czy nie, a to czym jeździłeś to o niczym nie świadczy, szczególnie z rodzicem a z tego co mówisz to raczej nie bardzo bo wybierasz auta mocne którymi możesz zrobić sobie i komuś krzywdę po prostu go nie opanujesz z braku umiejętności bo będziesz przekonany, że świetnie jeździsz

Zmieniony przez - persil89 w dniu 2010-06-14 19:25:13

[http://www.fmoto.pl/Budowa_auta_do_KJS__Polonez_2.0_24v-t2442.html]

Driver 18
 Wysłana - 14 czerwiec 2010 19:56      [zgłoszenie naruszenia]

Fakt to też jest prawda że moje opanowanie wyjdze z czasem ale jak ostatnio kumpel mi dał BMW 328 i mimo tego ze nawet chciał żebym mu pokazał co umiem potrafiłem sie opanować i ostro nie jezdziłem mimo tego że pokusa była ogromna bo wyprzedzanie takim autem z takim silnikiem to jest prosta sprawa bo moc jest spora .

Yelooon
 Wysłana - 14 czerwiec 2010 20:39      [zgłoszenie naruszenia]

gadka bez sensu... ja za kółko wpadłem jako 8 latek w passacie B3 1,8 GT , bierząco dokształcam się teoretycznie a jak jest możliwość to i praktycznie i dalej jestem zdania że można jeździć jeszcze lepiej a doświadczenie mam żadne, bo dopiero rok czasu prawko... z tego co mi wiadomo to ciężarówka nie ma przyspieszać od 0 - 100 tylko moc ma być wykorzystywana do jak najbardziej efektywnego przenoszenia siły silnika do rozpędzenia i uciągnięcia całego zestawu z przyczepą... więc odstawmy to gadanie kto co kiedy na czym bo porównywanie ciężarówki i osobówki to inna bajka i nie ma to sensu... jakbyś wstawił 430KM w osobówke to jako początkujący kierowca bez żadnego doświadczenia lecisz na pierwszym zakręcie w drzewo.

pozdro i skupmy się na autach bez offa

plan JDM...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pierwsze auto

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL