| Autor |
"Pierwsze auto- diesel do 40tys." |
|
|
to_mass
|
|
Wysłana - 1 czerwiec 2007 13:27 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam! Jak w temacie poszukuje jakiegos dobrego diesel`a do 40tys. Narazie śmigam ojca Vito'sem no ale przyszedl czas kupic sobie cos swojego. I tak to czego oczekuje od auta to zeby byl diesel(przynajmniej 1.9) i zeby auto bylo w miare tanie w utrzymaniu czyt. zeby sie nie psulo, w gre wchodza hatchbacki oraz sedany. Oto kilka moich propozycji prosil bym o jakies opinie na ich temat i co byscie polecili.
1. Audi A4(b6 jak sie uda dobre znales) 1.9 lub 2.5
2. Audi A3 1.9
3. Alfa Romeo 147 1.9 JTD
4. Mazda 6 1.9 TDI
5. Renault Laguna 1.9 DCI, 2.2 DCI
6. Renault Megane 1.9 DCI
7. Seat Leon 1.9 TDI (wersj FR 150KM)
8. Toyota Corolla 2.0
9. VW Golf 1.9 TDI (130 lub 150KM)
10. BMW e46 lub e49
I to by chyba bylo na tyle podalem auta ktore mi sie podobaja i na ktore bym zwrocil uwage czekam na opinie.
| |
|
 |
|
|
|
labtec
|
|
|
|
|
to_mass
|
|
tez bardzo mi sie mazda podoba tylko malo informacji o niej jest i nieiwem jak na dluzsza mete z nia no i wyjdzie chyba bardzo blisko 40tys. co do alfy szczegolnie ta 156 moj znajomy ja ma i podobno bardzo sie psuja
Edit: a jeszcze zapomnialem o Mondeo 2.0 TDCI ale one tez podobno awaryjne sa
Zmieniony przez - to_mass w dniu 2007-06-01 15:16:59 |
 |
|
|
|
labtec
|
|
podobno podobno
alfa i ford beda tak samo awaryjne jak VW, Opel czy Peugeuot.
|
|
|
to_mass
|
|
no tak tylko czyja awaryjnosc bedzie drozsza nikt wiecej sie nie wypowie ? nie doradzi ?? |
 |
|
|
|
Danielloo
|
|
z tego co wymieniles, tylko BMW sie nadaje.
Co powiesz na volvo, badz saaba ? Z tym, ze w volvo montowali francuskie diesle. Nie wiem tylko w ktorym konkretnie.
|
|
to_mass
|
|
z tego co kojarze to w s60, bmw raczej odpada bo drogie w utrzymaniu, aktualnie zbieram informacje na temat Mazdy 6, auto coraz bardziej mi sie podoba |
 |
|
|
|
Danielloo
|
|
w ktorym miejscu utrzymanie bmw bedzie drozsze niz mazdy ? poza tym od kogo mazda miala diesle ?
|
|
to_mass
|
|
|
|
|
shuttle
|
|
BMW super autko. W samochodach koszty utrzymania będa mniej więcej na jednym poziomie(chodzi mi o to np. w mondeo drozsze beda el. zawieszenia ale tansze hamulce niz w bmw... taki przyklad z dupy). Zresztą jeśli masz 40tys na pierwszy samochód to raczej bedzie Cie stać zeby go zatankować i utrzymać.
Ja bym brał leona chyba. Najbardziej mi sie stylistycznie podoba, ale BMW tez kusi. |
 |
|
|
|
to_mass
|
|
po dłuższych oględzinach pozostały tylko Mazda, BMW i Seat. Kolejność nie przypadkowa, może ktoś sie wypowie o tych autach ?? |
 |
|