Witam, chciałem zacząć zbierać na kupno jakiegoś motorku na wiosne. Po pierwsze chciałem zaznaczyć , że chce aby był to jakiś typowo "początkujący" sprzęcik ala simson. Motorem chciałbym jeżdzić na wsi , bo i tam będe go trzymał, mam jednak ilka pytań. Po pierwsze, to spotkałem się z takim "zjawiskiem"(sugerowałem się tu głównie cenami z allegro), jak to, że kawasaki (nie pamiętam jaki model dokładnie) 500ccm, 50 km kosztuje tyle co staray simson!! Jest to dla mnie coś b dziwnego , bo rozbierznośc między tymi motorami jest wielka. To samo odnosi się do MZ , bo mz 250 kosztuje tyle co simson a mo o wieeeeeeeeele więcej mocy i cjakoś tak ogólnie lepsze wrażenie sprawia. Tu moje pytanie - dlaczego ten simson jest tak drogi?? co w nim takiego?? bo chyba nie 5km mocy.... Mam jeszcze pytanko co do naprawy motoru - czy mozna sie taki motorowerek nauczyć w miare szybko reperować, no wiecie zeby coś od czasu podłubać, chodzi mi o to czy po kilku razach z doświadczona osobą byłbym w stanie coś z tym motorkiem juz zrobic?? Z gory dzięki i mam nadzieje ze nie namieszałem za bardzo.
|