FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 486 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Po prostu zgasło 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Po prostu zgasło"   

_Loczek
 Wysłana - 19 czerwiec 2008 17:40        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jechałem firmowym Seicento. W pewnym momencie zaświeciła mi się kontrolka ładowania. Na szczęście byłem niedaleko od domu, więc podjechałem na parking i zostawiłem autko.
Po godzinie odpaliłem. Obroty skakały w górę i w dół, a na komputerze wyświetla mi się napis " FPS ON " i mruga co chwila.
Chciałem jechać, ale po 50 m auto straciło moc, zatrzymało się i silnik zgasł.
Teraz już go odpalić nie mogę.

O CO CHODZI ?

HELP ME

Ygor
 Wysłana - 21 czerwiec 2008 03:04      [zgłoszenie naruszenia]

a kreci ci rozrusznik ?

_Loczek
 Wysłana - 21 czerwiec 2008 06:30      [zgłoszenie naruszenia]

Nic kolego nie kręci. Nie działają ani światła do tego, ani silnik, ani nic. Komputer się nie świeci, awaryjne nie chodzą. Holowaliśmy samochód, wrzuciłem bieg, puściłem sprzęgło, auto zazgrzytało, słychać było jak silnik się męczy nie dostając kropli paliwa i zostawiliśmy je u mechanika

Ygor
 Wysłana - 21 czerwiec 2008 09:34       [zgłoszenie naruszenia]

a no to chyba wszystko jasne - padl ci alternator , po czym padl akumulator (nie byl ladowany wiec sie yczerpal a ze pewnie byl juz slaby to nastapilo to dosc szybko). Z braku prądu nie było iskry (świece jak wiadomo działają na prąd), takie rzeczy jak pompa paliwa (bo pewnie masz elektryczną) czy rozrusznik nie dzialaja bo do swojego dzialania potrzebuje pradu - ogolnie nic nie dziala wg mnie do wymiany alternator i moze akumulator jak juz nie daje rady - ale oczywiscie mechanik musi to stwierdzic - powodzenia w naprawie

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Po prostu zgasło

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL