| Autor |
"Pochylone koło" |
|
|
rejent2
|
|
Wysłana - 1 maj 2009 22:33 Przeniesiona przez Ygor z działu 'Samochody, porady i opinie'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam!!! idąc sobie dzisiaj do auta zauwazyłem że jedno tylnie koło jak by było pochylone dokładnie to u góry na zewnatrz i tak sie teraz zastanawiam co to może byc i czy wogóle warto to robić proszę o porady
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-05-01 22:33:50
| |
|
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
"pochylone" cokolwiek by to nie było: coś nie tak
|
|
rejent2
|
|
chociarz właściwie: to ja już nie wiem, dzisiaj jakos tak raz widziałem że pochulone a raz nie hmmm chociarz coś w tym może byc bo mnie ściaga w prawą strone może przez to? |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
moze byc przez to , a sciaga oglnie podczas jazdy , czy moze przy hamowaniu ruszaniu ? moze byc geometria troche przestawiona , moze pogiales wahacz ... trzeba zajrzec pod auto innej rady nie ma |
 |
|
|
|
rejent2
|
|
Sciągać może mnie po tym jak wymieniałem końcówke drążka bo to już jakis czas mam a to tak bardzo delikatnie ściaga a może nawet za mało powietrzam mam w któryms z kół. Co do tego tylnego koła to nie wiem raz mi się wydaje że tak a raz że nie. Może felga jest krzywa? Ale to raczej by biło a nie bije wogóle wszystko ładnie cichutko chodzi więc już nie wiem co to może być. dodam jeszcze że opony nie piszczą i zdzierają się równo. |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
felge mozna sprawdzic na wywazarce (koszt 10-20 pln) natomiast co do kola to upewnidsz sie robiac geometrie - wszystko wtedy wyjdzie , jak ci ustawia geometrie to jest duza szansa ze przestanie sciagac |
 |
|
|
|
rejent2
|
|
tak wiem to ściaganie to mnie tak nie przeraża ale to pochylone koło z tyłu już tak
|
 |
|
|
|
rejent2
|
|
Felga jest ok zapomnaiłem przeciez 2 tygodnie temu zmieniałem opony i wywarzone były na zero
Mam jeszcze jedno pytanie Czy to ściaganie może być spowodowane tym , że jak ostatnio robiona była zbieżnośc to kierownica nie była ustawiona równo? chodzi o to że jak koła są wyprostowane to kierownice mam troche skręconą w prawą strone i w ta też strone ściąga
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-05-04 21:17:35 |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Jak robiona była zbiezność za pomocą krecenia drążkami mogła kiera iść delikatnie w jedna bądź drugą stronę i nieraz kiera może być trochę krzywo o zbieżnośc jest to akurat wpływu na nic nie ma.
|
|
rejent2
|
|
Już wszystko wiem to jednak była felga dokładnie to dwie felgi mam pokrzywione a jedna to tak nawet sporo i tak się teraz zastanawiam czy robić te felgi czy może jednak kupić inne? Ile może kosztować prostowanie felg=>piaskowanie=>malowanie? pewnie taniej wyjdzie kupić inne heh |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
cena prostowania zalezy od stopnia uszkodzen i powedza ci jak pojdziesz do zakladu , co do renowacji to piaskowanie z malowaniem proszkowym to koszt ok 70 pln od felgi 15 cali , inne rozmiary , inne ceny |
 |
|