FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1205 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Na luzie
Polerka 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Polerka"   

phantoomm
 Wysłana - 8 maj 2007 16:11        | zgłoś naruszenie regulaminu

Ile moze kosztowac wykonanie polerki w zakladzie lakierniczym? Oplaca sie wykonywac cos takiego czy lepiej polozyc nowy lakier? Widac znaczna poprawe po polerce?

shuttle
 Wysłana - 8 maj 2007 17:25      [zgłoszenie naruszenia]

Dużo zależy od tego w jakim stanie masz teraz lakier. Niewiem jak prezentują się ceny polerowania ale na pewno nie kosztuje to tyle co polożenie nowego lakieru na cale auto. Cale auto to koszt pewnie z 2000, zalezy tez czy maluch czy cos wiekszego A polerka jesli dobrze wykonana to efekty są bardzo dobre

Zmieniony przez - shuttle w dniu 2007-05-08 17:26:11

phantoomm
 Wysłana - 8 maj 2007 17:42      [zgłoszenie naruszenia]

dzieki, samochod to 106, lakier troche wyblakly jakies tam malutkie ryski, zastanawiem sie tez nad dobrym woskowaniem

shuttle
 Wysłana - 8 maj 2007 17:48      [zgłoszenie naruszenia]

Umyj dokladnie auto, najlepiej myjką ciśnieniową, kup w motoryzacyjnym jakis wosk i dokladnie wypucuj autko. Zarezerwuj sobie cale popoludnie i bez pospiechu na spokojnie woskuj. Efekt murowany nie wspominając o satysfakcji jaką bedziesz miał z tego ze sam wyglancowałeś fure Dla mnie to czysta przyjemność.

Barteeek
 Wysłana - 8 maj 2007 18:26      [zgłoszenie naruszenia]

polerka to koszt w granicach 200-300 zł, czasami woskowanie nie wystarczy

phantoomm
 Wysłana - 8 maj 2007 18:42      [zgłoszenie naruszenia]

myc lubie, a wosk przez ile sie utrzyma?

VidaL
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 8 maj 2007 21:04      [zgłoszenie naruszenia]

Ja generalnie sam sobie bym to zrobił. Na pewno w zakładzie będzie lepiej, ale najpier możesz spróbować zrobić to samemu. Pasy polerskie dzisiaj są tanie jak barszcz. Przepolerujesz sobie i potem możesz zapodać wosk. Od biedy możesz przeszlifować wszystko bardzo dobrym papierem ściernym i dopiero potem lekkościerną pastą. Efekt na pewno będzie. Robiłem to nie jeden raz i efekty są. Fakt, że jest z tym trochę zabawy, ale jaka satysfakcja

serekkox
PZAA
 Wysłana - 8 maj 2007 22:33      [zgłoszenie naruszenia]

Jak sie pogoda troche poprawi to i mnie czeka 1 polerka. Najwyzej samochod bedzie w laty jak nie wyjdzie

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Kvan
 Wysłana - 13 czerwiec 2007 22:59      [zgłoszenie naruszenia]

u mnie w okolicy 100-150 polerka.

Vorsprung durch Technik.

vivalarte
 Wysłana - 18 czerwiec 2007 01:24       [zgłoszenie naruszenia]

Zgadza się w zależności od okolicy od 200-300zł za osobowe autko

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Polerka

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna