| Autor |
"Polonez a zgrzewa piwa;p" |
|
|
Cyber_89x
|
|
Wysłana - 2 wrzesień 2009 09:23 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witajcie mam pytanie stalismy we 3 ja i dwoch kumpli gadka no i przyszedl temat starego poloneza kumpla on mowi ze u niego z tylu nie byly hamulce bebnowe tylko tarczowe na co drugi mowi o zgrzewe piwa zaklad ze byly bebnowe?
[http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9674419]
Dokłądnie taki sprzet mial hehe
| |
|
 |
|
|
|
persil89
|
|
Proszek
|
|
|
|
|
Cyber_89x
|
|
o sku no nie wierze to moja vectra i setka innych aut powyzej rocznika 95 ma bebny ;ooooo
ale on mial ta tarcze jakos zakryta czy jak bo wydaje mi sie ze nie mozliwe jesy by wygladala jak w klasycznym aucie |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
rejent2
|
|
A te hamulce przypadkiem nie zalezały od wersji wyposażenie i pojemności? |
 |
|
|
|
persil89
|
|
Proszek
|
|
|
|
|
Neo3
|
|
nawet stare duze fiaty 125 bywaly z tarczami z tylu,
ojciec takiego kiedys miał
|
|
smuk
|
|
Panowie jednej rzeczy nie rozumiem.... Jaka jest przewaga bębnów nad tarczami, że zrezygnowano z nich na rzecz tych pierwszych ?? Zawsze myślałem, że tarczówki skuteczniejsze. Czy to była kwestia ekonomiczna ?  |
 |
|
|
|
rejent2
|
|
Mnie też zastanawia dlaczego stosowali bębny zamiast tarczówek przecież tarcze są lepsze i u mnie nawet taniej wychodzi niż bębny np: u mnie tarcz klocki zacisk to około 620zł a bęben cylinderek i szczęki to wydatek 660zł tylko że bębny ze spokojem można wymieniać co 100k co dla tarcz jest nie osiągalne
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-09-06 22:15:33 |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
tarcze z tyłu są słabe, bębny lepiej hamują
nie uogólniam do wszystkiego, szczególnie do nowszych aut
ale zazwyczaj tak jak w przypadku starszych aut, bębny mają większa skuteczność na ręcznym
Zmieniony przez - zaborek w dniu 2009-09-06 23:10:17
|
|
Neo3
|
|
taniej wymienic nie znaczy taniej wyprodukowac no i dochodzi dlugosc ekspoatacji.
"tarcze z tyłu są słabe, bębny lepiej hamują "
Zmieniony przez - Neo3 w dniu 2009-09-06 22:59:46