FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 152 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Pompy paliwowe się niezałączają... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Pompy paliwowe się niezałączają..."   

Bzykacz1
 Wysłana - 5 maj 2011 19:21        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam forumowiczów:) Nabyłem niedawno golfa II z silnikiem 1.3 na wtrysku. Nie miałem z nim wcześniej żadnego problemu. Po wyłączeniu silnika i 3 godzinnej przerwie silnik nie odpalił... Rozrusznik kręcił, iskra była ale po włączeniu zapłonu pompy paliwowe nie dają znaku życia... Bezpieczniki są całe a przekaźniki sprawdzone w innym golfie i działają. Podłączyłem pompki na krótko i podają paliwo bez problemu a silnik odpala. Domyśla się ktoś dlaczego pompki się nie załączają po włączeniu zapłonu??? Muszę jeździć do pracy, więc pytanie czy mogę na czas dojazdu włączać pompy na "krótko"? Proszę o szybką poradę i z góry dzięki:)

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 9 maj 2011 07:49      [zgłoszenie naruszenia]

No z tym na krótko to jakoś nie widze przyszłości.

Kiedys ojciec miał tak w golfie, że podczas gwałtownych skrętów w lewo szczotki w pompie mu się zacinały i gasł i dupsko, jak sie później odwiesiły chodził troche normalnie skręt i znów gasł i kaplica

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Bzykacz1
 Wysłana - 17 lipiec 2011 01:16       [zgłoszenie naruszenia]

Szczotki są w dobrym stanie... Problemem była rozyebana stacyjka Założyłem drugą i wszystko gra

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pompy paliwowe się niezałączają...

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL