FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 272 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Nowości, premiery, prototypy
Porsche 911 GT3 R Hybrid 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Porsche 911 GT3 R Hybrid"   

rejent2
 Wysłana - 14 luty 2010 23:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

Co się dzieje? najbardziej elitarny model porsche 911 zostanie wyposażony w jednostkę napędową eletryczno-benzynową.

Na wyposażoniu jest 4-litrowy bokser o mocy 480 KM oraz dwa silniki elektryczne napędzające przednie koła - oba o łącznej mocy 160 KM, ładowane energią odzyskiwaną z hamowania.

Samochód zadebiutuje na wystawie w Genewie, po czym zobaczymy go w 24-godzinnym wyścigu na torze Nurburgring.

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-02-14 23:31:29

Ygor
 Wysłana - 15 luty 2010 11:29      [zgłoszenie naruszenia]

Tak czytalem o tym ale w tym co piszesz chyba nie do konca wszystko jest zgodne z prawda - o ile sie orientuje ta hybryda to nic innego jak system KERS ktory jak wiemy nie odniosl sukcesu w f1

rejent2
 Wysłana - 15 luty 2010 11:46      [zgłoszenie naruszenia]

no tak dokładnie. napisałem że "ładowane energią odzyskiwaną z hamowania" ale zapomniałem dopisać że można z niej korzystać jak się nie myle 6 sekund.

Ygor
 Wysłana - 15 luty 2010 11:48      [zgłoszenie naruszenia]

słowo hybrid w okresleniu tego samochodu jak dla mnie nijak nie pasuje , bo kazdy od razu widzi priusa zrobionego z porsche , a tutaj to jest podyktowane raczej osiagami nz ekologia - masz jakby dodtakowe 160 km fakt ze na krotko, ale z ekologia bym tego nie wiazal

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 15 luty 2010 11:54      [zgłoszenie naruszenia]

No jesynie w ferrari ten kers jakoś tam był wykorzystywany, chociaż tez kierowcy czasami nie mogli sobie z nim dac rady.

W przypadku porsche ciekawszy jest pomysł z produkcją boxtera z trzycylindrowym boxerem bodajże o pojemności 1,4 litra

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

rejent2
 Wysłana - 15 luty 2010 11:55       [zgłoszenie naruszenia]

faktycznie słowo hybrid nie oznacza tutaj ekologii ale to chyba chodzi o zastosowanie silnika spalinowego z elektrycznym.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Porsche 911 GT3 R Hybrid

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL