FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 327 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
Potrącenie pijanego rowerzysty 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Potrącenie pijanego rowerzysty"   

Bzykacz1
 Wysłana - 18 marzec 2011 13:01        | zgłoś naruszenie regulaminu

Pijany rowerzysta wyskoczył mi na skrzyżowaniu z podporządkowanej prosto przed maskę. było ciemno o on na sobie ani na rowerze nie miał nic odblaskowego więc zobaczyłem go dopiero na swoim pasie. Mam nie mało uszkodzone auto na policji. Grozi mi jakaś kara za potrącenie tego kolesia? Nalerzy mi się jakies odszkodowanie za rozbite auto? Prosze i porade, z góry dzięki

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 18 marzec 2011 14:14      [zgłoszenie naruszenia]

Skoro był pijany, policja była wezwana i to stwierdziła to tobie raczej nic nie grozi.
A co do odszkodowania to jeśli miał OC na rower wykupione to tak, mozesz z tego ubezpieczenia pokryć koszty, ale raczej watpliwa sprawa zeby miał.
Jesli nie ma to pozostaje Tobie jedynie powództwo cywilne, co wiąże sie z kosztami o ile w ogóle bedzie z czego wyegzekwować środki na naprawę.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Bzykacz1
 Wysłana - 25 marzec 2011 20:35      [zgłoszenie naruszenia]

Ok. A jest jeszcze coś takiego jak fundusz gwarancyjny... Na czym to polega? Znajomi mi radzili żebym się starał o odszkodowanie, ale nie wytłumaczyli mi dokładnie o co chodzi... Są jakieś szanse jeśli ten koleś leży w szpitalu dłużej niż 7 dni???

Ygor
 Wysłana - 1 kwiecień 2011 10:48       [zgłoszenie naruszenia]

to ile koles lezy w szpitalu nie ma zwiazku z odszkodowaniem , jezeli policja uznalaby cie za winnego i lezalby te 7 dni to zmiejsca prokurator zaklada ci sprawe o wypadek

jezeli chodzi o UFG to wydaje mi sie ze zajmuja sie tylko pojazdami silnikowymi , ale mozesz kliknac na strone UFG i zadzwonic na infolinie sie zapytac , na pwnoe nie pogryza

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Potrącenie pijanego rowerzysty

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL