Witam.We wrzesniu koncze 18 lat i chcem zrobic prawko na motor i chcę wlasnie sie dowiedziec kiedy wejdzie przepis odnosnie tego ze bedzie od 21 czy jakis inny,Proszę o odpowiedz
ponoć od tego roku miało wejść od 24?? weszło już?? jeśli nie to kiedy ma wejść?? zaraz po nowym roku byłem u mnie w PZM'ocie i baba powiedziała, że narazie nic jej nie wiadomo, to jak to wkońcu jest??
no dobra ale czy już weszła?? byłem zaraz po nowym roku i baba mówiła, że nic się nie zmieniło, czyli dalej można od 18 robić?? czy może jednak już weszła nowa ustawa i poczekam sobie na motor te 6 lat? :D
Jak juz zaczniesz kurs to raczej nie mogą Ci go przerwać i powiedzieć sory ale od wczoraj trzeba miec ukończone 24 lata.
Zapisz sie na kurs to jest najważniejsze
Rada z doświadczenia: dowiedz sie jaki mają motocykl w wordzie i pod tym kątem wybieraj ośrodek szkolenia kierowców ( ja miałem innym motocyklem kurs, innym miałem egzamin i była hu***nia )
Teoretycznie "prawo nie działa wstecz" więc ja interpretuję to tak, że jeśli autor byłby w trakcie kursu to mógłby i miałby możliwość podejścia do egzaminu...
Chociaż to tylko moja interpretacja.
Ja wychodze z podobnego założenia jak kwiatula. Podobne sytuacje były jak zmieniali wiek z 17 na 18 lat pamiętam wtedy że kumpel zdążył zapisac sie na kurs tylko a zdawał na starych zasadach jako 17 latek