FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 197 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Problem z Honda Accordd 1.8.97r 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Problem z Honda Accordd 1.8.97r"   

Bazz78
 Wysłana - 17 październik 2009 18:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.
Mam taki problem z honda accord nie pracuje mi na wszystkich cylindrach raz nie pracuje tylko jeden raz nie pracują 2 a raz pracują wszystkie( czasami samo przechodzi albo jak poruszam wtryskami) tylko ze na wolnych obrotach pracują wszystkie ale jak dodaje gazu to ma problem z przeskoczeniem pomiędzy 1tys a 2 obrotów(dusi się dławi przerywa) od 3-4 pracują już wszystkie i tak w kółko ma ktoś jakieś pomysły?

rejent2
 Wysłana - 17 październik 2009 21:59      [zgłoszenie naruszenia]

Myśle że jedynie odczyt komputera może dać efekt bo to może wiele przyczyn kabla,świece,cewka sonad lambda moze dawać złe sygnały i komp wariuje

Ygor
 Wysłana - 19 październik 2009 10:07      [zgłoszenie naruszenia]

jezeli nie swieci sie check engine , to raczej bledu nie bedzie w kompie. A sprawdzales czy jest iskra na kazdym cylindrze ? moze z aparatem zaplonowym cos nie teges ?

Bazz78
 Wysłana - 20 październik 2009 22:35       [zgłoszenie naruszenia]

hmnm na aparacie zaplonowym kończy się regulacja a co możne oznaczać ze zab od rozrządu jest urwany, obstawiam jeszcze przepustnice...

acha no i wtryski już są zrobione został tylko moment duszenia się i dławienia...iska jest

z tym błędem to jet tak ze trzeba podpiąć pod komputer bo może poprzedni właściciel wyjął żarówkę...

jak macie jakieś pomysły to dawać:)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z Honda Accordd 1.8.97r

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL