FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 705 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Problem z Honda Civic 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Problem z Honda Civic"   

realfan
 Wysłana - 17 maj 2008 20:26        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam dość poważny problem z moja honda civic IV. Otóż auto po zapaleniu pochodzi chwilę normalnie, po pewnym czasie silnik zaczyna przerywać, a w trakcie jazdy objawia to się tym, że przy dodawaniu gazu dzieje się wręcz przeciwnie od spodziewanego efektu- auto tak jakby się przydusza, obroty spadają i ma się mu na zgaśnięcie(silnik się uspokaja po wcisnięciu pedału sprzęgła). Nie rozumię, dlaczego tak się dzieje, bo przez te kilka minut auto prowadzi się i przyśpiesza raczej normalnie. Problem pojawił się po wypadku ( dostała w tylnie koło, troszke się posypała blacha i z tego co wiem, tylko wachacz się skrzywił) więc trudno znaleść jakąś zależność. Po wypadku samochód postał 3 miesiące, ponieważ było kilka różnych opcji (np kupno nowego), ale doszedłem do wniosku, że to jest idealne auto dla studenta- postoi cały tydzień pod akademikiem i się nie muszę bać, że ktoś je zwinie. No i swoje na trasie potrafi. Oddałem do blacharki a już po fakcie się okazało, że się chyba obraziła na mnie i leci w kulki:/

Zmieniony przez - realfan w dniu 2008-05-17 20:26:54

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 18 maj 2008 11:09      [zgłoszenie naruszenia]

Moze być cos z zapłonem sprawdź świece i kable na sam początek. Kolejna przyczyną moze być spalona sonda lambda, moze tez podczas uderzenia oberwało sie pompie paliwa i cos szwankuje chociaz jezeli przy wysprzegleniu wraca na obroty to mała prawdopodobnośc wady pompy. Może być też przytkasny filtr paliwa . Mozliwosci zawsze jest niestety kilka.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 18 maj 2008 11:12      [zgłoszenie naruszenia]

jezdzilem tydzien bez lambdy i oprocz wiekszego spalania nie zauwazylem nic ale napiecie na lambdzie zawsze mozna sprawdzic, tylko trzeba wiedziec jakie musi byc

no i opcji jest wiele, temat rzeka ogolnie, moze jakies kompjutery, chociaz mi nigdy nic madrego nie pokazaly

natomiast koles ostatnio miał obroty wysokie to komp mu pokazał że uszczelka pod ssącym i sie okazało że to to

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

realfan
 Wysłana - 18 maj 2008 11:32      [zgłoszenie naruszenia]

świece i kable były w niedalekiej przeszłosci wymienione na nowe, więc to odpada:/

persil89
Proszek
 Wysłana - 18 maj 2008 13:41      [zgłoszenie naruszenia]

a może termostat ? kiedyś widziałem efekt że auto jak się nagrzało przy dodawaniu gazu nie wykazywało chęci do jazdy

Zmieniony przez - persil89 w dniu 2008-05-18 13:43:36

[http://www.fmoto.pl/Budowa_auta_do_KJS__Polonez_2.0_24v-t2442.html]

emate
 Wysłana - 23 maj 2008 18:18      [zgłoszenie naruszenia]

persil może mieć rację, a jak z kompresją na zaworach w tej hance?

[http://www.myspace.com/ematee]

"Idziemy przez życie dobrze znanym skrótem"

realfan
 Wysłana - 24 maj 2008 22:23      [zgłoszenie naruszenia]

wymiana filtru paliwa nic nie dała:/ co do termostatu, auto się nie przegrzewa. stoimy w miejscu

emate
 Wysłana - 24 maj 2008 23:51      [zgłoszenie naruszenia]

jezeli z kolei sie nie dogrzewa do 90 stopni to tez przeca niedobrze

[http://www.myspace.com/ematee]

"Idziemy przez życie dobrze znanym skrótem"

realfan
 Wysłana - 25 maj 2008 00:40      [zgłoszenie naruszenia]

Niestety ja się poddaję. Warsztat czeka. Bo raczej tej kompresjii w "domu" sprawdzić się nie da, a silnik prawie cały przeszukany:/

emilah
 Wysłana - 19 wrzesień 2008 21:39      [zgłoszenie naruszenia]

Witam, chciałam podpytać, czy udało się problem rozwiązać? Ja mam podpobny w Hyundai Accent. W pewnym momencie pomimo, że wciskam pedał gazu samochód spowalnia i czuję, że traci moc. Po chwili wszystko wraca do normy. Raz mi zgasł na autostradzie i zapaliła się lapka CHECK. Ale w serwisie nie mogą ustalić przyczyny. Wydaje mi się też, że problem występuje zazwyczaj po zatankowaniu do pełna. Pozdrawiam

realfan
 Wysłana - 22 wrzesień 2008 01:12       [zgłoszenie naruszenia]

Witam. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Problem leżał w tym, że uszkodziła się taka "pompka paliwa", przez co paliwo nie dopływało do silnika. A powiedz mi jeszcze, czy masz gaz w tym accordzie.

Zmieniony przez - realfan w dniu 2008-09-22 01:12:57

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z Honda Civic

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL