FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 569 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Problem z lakierem po woskowaniu:(co robić? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Problem z lakierem po woskowaniu:(co robić?"   

matrek
 Wysłana - 25 maj 2009 22:19        | zgłoś naruszenie regulaminu

Otóż mam lakier taki metalik(perła)wiem że jest bardzo drogi i nawoskowałem go Triplewax-em(Carplana)do lakierów metalicznych i perłowych,po woskowaniu(polerowałem pieluszką tetrową jak zresztą zawsze)wszędzie są białe zaschnięte kropki które da się tylko usunąć paznokciem,a na dodatek na całym lakierze wyszło dużo odprysków,co można na to poradzić domowym sposobem(bez wizyty u lakiernika)jak pozbyć się tych białych kawałeczków wosku i co z odpryskami?.

Powiem tak że dzień przed woskowaniem spadł duży grad:(,dzień później przed woskowaniem umyłem samochód szamponem(autoland) tylko dałem trochę więcej niż dwie nakrętki(zawsze tak robiłem i nic się nie działo).kolor auta to taki czarny,ciemny fiolet,wrzosowy metalik(trudno stwierdzić).

Ps: jak tu naprawić aby się nie wykosztować?:)

Ygor
 Wysłana - 25 maj 2009 22:52      [zgłoszenie naruszenia]

zle wypolerowales i zostaly takie niby ryski , musisz dobrze wypolerowac , wosk pod woda raczej nie zejdzie (chyba ze 10 razy umyjesz) wiec poleruj i powinno zejsc

matrek
 Wysłana - 25 maj 2009 23:10      [zgłoszenie naruszenia]

A tą szmatką tetrową można czy nie za bardzo? i co zrobić z tymi odpryskami?:)Aha i czym go teraz wypolerować jakim woskiem?? coś nie za drogiego:)

Ygor
 Wysłana - 25 maj 2009 23:11      [zgłoszenie naruszenia]

no ja to kupilem taka specjalna szmatke super miekka (tetra jednak jest dosc ostra) byla chyba z polaru ... ryskli to albo zaprawki albo lakiernik. polerowac szmatka , bez wosku - po prostu nie dopolerowales tego co polozyles. tylko nie poleruj zakurzonego auta ...

matrek
 Wysłana - 26 maj 2009 00:03      [zgłoszenie naruszenia]

czyli najlepiej wymyć auto jeszcze raz i potem dopiero polerować?:)

Ygor
 Wysłana - 26 maj 2009 07:07      [zgłoszenie naruszenia]

ja bym tak wlasnie zrobil

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 26 maj 2009 07:41       [zgłoszenie naruszenia]

Grad pewnie zrobił ubytki w lakierze tam wszedł biały wosk i siedzi i raczej go tam nie spolerujesz póki sie nie wymuje a te białe kropki to tak jak mowi Igor

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z lakierem po woskowaniu:(co robić?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL