| Autor |
"Problem z oponami" |
|
|
MusHrooM
|
|
Wysłana - 29 kwiecień 2009 09:28 | zgłoś naruszenie regulaminu
WITAM.
MAM PEWIEN PROBLEM. MAM SKODĘ ROOMSTER I JEŻDŻĘ NA OPONACH BRIDGESTONE TURANZA 205/45 R16. OSTATNIO NA DOŁACH ROZWALIŁEM 2 OPONY I WYWALIŁO MI GULE NA PROFILU OPONY. POSTANOWIŁEM KUPIĆ 2 NOWE. POMYLILEM SIĘ I PRZEZ PRZYPADEK KUPIŁE OPONKI BRIDGESTONE TURANZA 205/55 R16. W ZWIAZKU Z TYM MAM PYTANIE. CZY MOGĘ JEŹDZIĆ NA OPONACH Z TYŁU 205/55 R16 A Z PRZODU 205/45 R16 LUB ODWROTNIE? JEŚLI NIE TO CZY WOGÓLE MOGĘ JEŹDZIĆ NA TYCH 205/55 R16 BO WTEDY DOKUPIŁBYM 2 TAKIE SAME. W INSTRUKCJI COŚ BYŁO ŻE MOGĘ JEŹDZIC NA OPONACH 205/45 R16 LUB NA 195/55 R15. MAM NADZIEJĘ, ŻE ZROZUMIELIŚCIE O CO MI CHODZI.
CZEKAM NA SZYBKĄ ODPOWIEDŹ, BO W SOBOTĘ MAM WAŻNY WYJAZD I NIE WIEM CO MAM ROBIĆ.
POZDRAWIAM
| |
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Spoko możesz jeździc, tył będziesz miał nieco wyżej bo te co kupiłeś są trochę wyższe, jak po założeniu nie beda obcierać o nadkole i resztę to spoko nie ma przeciwskazań, ja jeździłem na tyle z minimalnie wyższymi i nic się nie działo kompletnie
|
|
MusHrooM
|
|
Ale podobno nie mogę jeździć w ogóle na tych 205/55 r16 ponieważ słyszałem że policja może mi zatrzymać dowód? To prawda? Nie jestem zorientowany zbytnio w tej kwestii. =\ |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
na jakiej podstawie mają Ci zabrać
|
|
MusHrooM
|
|
Chyba chodzi o to, że licznik przekłamuje. Ale nie jestem pewny |
 |
|
|
|
MusHrooM
|
| Wysłana - 29 kwiecień 2009 15:55 Usunięta przez zaborek za naruszenie Pkt4 regulaminu forum. | [zgłoszenie naruszenia] |
| |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
a skad oni moga wiedziec ze po 1. Ci przeklamuje licznik
a po 2. ze masz koła wieksze niz powinny
licznik moze minimalnie przeklamywac, samochod minimalnie wolniej ruszać, a 1% wiecej spalać, u mnie natomiast po wrzuceniu koła o wiekszej srednicy działa idealnie licznik, nie mam porownania do koła o oryginalnym rozmiarze, ale wychodzi na to że oryginał był zły
|
|
Driver 18
|
|
bez żadnego problemu możesz jedzić na rożnych oponach ja tez tak mam . Tylko jak już tak robisz ze masz 2 inne to większe daj na przód samochodu będziesz miał nieco większe przyspieszenie :D |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
MusHrooM
|
|
Chmmm... Chyba jednak dam sobie spokój z kombinowaniem. To auto ojca i on coś mówił że już jakieś zamówił w hurtowni. A te bridgestonki chyba opylę. Może jest jakiś zainteresowany? =) |
 |
|
|
|
Driver 18
|
|
|