FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 219 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Proszę o pomoc w ocenieniu aukcji. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Proszę o pomoc w ocenieniu aukcji."   

kamil92s
 Wysłana - 24 styczeń 2012 17:15        | zgłoś naruszenie regulaminu

Tak jak w temacie co myślicie o tej aukcji: [moto.allegro.pl/bmw-e36-316i-compact-automat-mega-stan-i2070692594.html] czy sprzedający wydaje się wiarygodny, czy nie ma jakiś haczyków i wszystko inne co mogło by wzbudzić jakieś podejrzenia. Proszę o wasze opinie pozdrawiam ;] I czy opłacało by się kupić wogóle taki samochód

Ygor
 Wysłana - 24 styczeń 2012 21:47      [zgłoszenie naruszenia]

no coz , ladne zdjecia i na zdjeciach auto wyglada ladnie. ale aukcja nic nie mowi i jest pusta jak banka , zobacz :

[moto.allegro.pl/bmw-e36-316i-coupe-klima-mega-stan-zobacz-i2077672864.html]

inne auto , tresc ta sama - czyli nie napisal o samochodzie nic. przebieg dziwnie niski , a na zdjeciu kierownicy , nie widac polowy - ciekawe dlaczego poza tym sprawdz jego komentarze - jakis niewiarygodny typ

kamil92s
 Wysłana - 25 styczeń 2012 12:19      [zgłoszenie naruszenia]

Właśnie zastanawia mnie to z tymi opisami bo w większości swoich aukcji ma bardzo podobne opisy.. no ale handlarz może dlatego i rzeczywiście te opisy pasują pod te samochody świeżo sprowadzone.. nie wiem. Najlepiej by było sprawdzić w realu czy gościo jest wiarygodny ale nie ma co jechać 600km tylko po to..

Ygor
 Wysłana - 25 styczeń 2012 12:36      [zgłoszenie naruszenia]

jeżeli ktoś z automatu pisze że wszystkie jego fury są idealne, to ja bym mu nie wierzył - w granicach miasta możnaby się przejechać ale 600 km to zapewne stracona kasa

kamil92s
 Wysłana - 25 styczeń 2012 15:49      [zgłoszenie naruszenia]

bl4nk_v2.0
 Wysłana - 27 styczeń 2012 10:29      [zgłoszenie naruszenia]

Ta przedostatnia vectra z 97 roku, raczej jest po jakiejś usterce. Ewidentnie widać, że lampy przednie są na różnych wysokościach, a jeśli nie lampy na różnych wysokościach, to maska jest nierówna. Poza tym z małymi wyjątkami wszystkie pokazane przez Ciebie auta mają przebieg poniżej 200tyś, w co nie chce mi się wierzyć. Tym bardziej, że obecnie auta z roku 08/09 mają najechane w granicach 230tyś. Zatem o 12-15 latkach nawet nie chce wspominać. Nie twierdzę, że nie ma aut z takimi przebiegami, bo zdarzają się perełki. Oby któreś z wymienionych taką perełką było.

kamil92s
 Wysłana - 27 styczeń 2012 16:59      [zgłoszenie naruszenia]

z tym przebiegiem może dlatego że automaty nie są tak popularne na ulicach jak manuale chociaż nie wiem to tylko moja opinnia

Ygor
 Wysłana - 27 styczeń 2012 17:32      [zgłoszenie naruszenia]

nawet jezeli sa mniej popularne to nie znaczy ze ich uzytkownicy z tego powodu beda jezdzic mniej niz inni ... z przebiegami bywa roznie ale aut nie kupuje sie przebiegiem tylko stanem teczhnicznym ... przy tej kwocie i wieku aut bezwypadkowe to bedzie raczej łut szczęścia - jezeli jest lekko krzywy pas i lampy sa troche krzywe to nie musi oznaczać od razu że auto jest spawane z dwóch, może zwyczajnie ktoś nie umiał czegoś spasować , albo wymienił jakiś element na zamiennik i nie pasuje juz tak jak fabryka ...

bl4nk_v2.0
 Wysłana - 31 styczeń 2012 10:00      [zgłoszenie naruszenia]

No ja oczywiście nie twierdzę, że to auta typu 2 w 1, natomiast jakaś przyczyna takiej krzywizny jest. Nie dziwi mnie np taka krzywizna w autach z silnikiem montowanym wzdłużnie, jak np audi czy vw gdzie wymiana rozrządu jest związana z rozebraniem przodu auta, a potem niekoniecznie to wszystko złoży się idealnie jak w fabryce. Każde auto przed zakupem, trzeba porządnie prześwietlić. Najlepiej w pewnych odstępach czasu, wszystko po to, żeby się nie napalać i surowym okiem je ocenić. Pozdrawiam.

kamil92s
 Wysłana - 8 luty 2012 13:22      [zgłoszenie naruszenia]

mam jeszcze pytanie, jak się sprawują hondy w automacie? słyszałem że skrzynie nie za bardzo współpracują.. macie jakieś zebrane opinie w tym temacie?

Ygor
 Wysłana - 8 luty 2012 14:12      [zgłoszenie naruszenia]

ktore hondy , i co to znaczy ze nie wspolpracuja ? w starszych modelac byla skrzynia CVT bezstopniowa , ale trafial sie tez tiptronic ,np w prelude, oczywiscie zamulaja troche auto , ale to w sumie oczywiste

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Proszę o pomoc w ocenieniu aukcji.

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL