wszystkie , ktore znajduja sie za kierowca
stopien przyciemnienia wowczas dowolny
Przednie boczne- musza miec przepuszczalnosc swiatla 70%, wiec w praktyce zadna folia nie wchodzi w gre, nawet przezroczysta. Nie wiem jak jest z piecowym przyciemnianiem, ale raczej tez ciezko. Na przednie szyby musisz miec certyfikat instytutu ceramiki i szkla z krakowa. W przeciwnym przypadku podczas kontroli dostajesz 200zl i zegnasz sie z dowodem. Chyba ze masz folie i ja zerwiesz, to w zaleznosci od policjanta, ale raczej puszczaja bez konsekwencji. Ogolnie zalezy w jakim miescie jezdzisz i w jakich godzinach W dzien cie nie zlapia, w nocy latwiej wpasc.
"ja" mam w samochodzie z tylu przyciemnione na max i boczne przod tak lekko.Juz tak jest ze dwa lata i policja sie nie czepia, jedynie na przegladzie mowia zeby lepiej zerwac bo pały zabiora dowod
Jeszcze jest jedna zasada ze jeśli chcesz miec przyciemnione tylne szyby oprócz przednich samochód musi byc wyposażony w oba lusterka cofania...
rok temu mówili o tym w TVN TURBO