ale pierscienie i uszczelniacze nie kosztują nawet 500 zł, chyba że w tym wynalazku takie drogie są
Powiem ci ze dokladnie to nie wiem ile kosztuja ale to nie jest wszystko , uszczelki pod glowica i rozrzadu nie zaklada sie drugi raz , jak juz robic to porzadnie ... sam rozrzad oryginalny to ok 350 czy 400 a uszczelka ok 200 a te czesci wypadaloby zalozyc oryginalne , szczegolnie uszczelke , bo zamienniki podobno szybko puszczaja ... i jeszcze raz powtarzam WARSZAWA
ale to nie jest wszystko , uszczelki pod glowica i rozrzadu nie zaklada sie drugi raz , jak juz robic to porzadnie
a o czym pisałem przed chwilą ?
mnie tylko zastanawia to 2500, jak 2K za robocizne tylko pierscieni i uszczelniaczy sobie biora to
no karfa jak ty liczysz ? rozrzad powiedzmy 350 uszczelka 200 , pierscienie i uszczelniacze w sumie moga kosztowac mysle 500 to masz juz tysiaka a tak naprawde to nei wiem ile kazda czesc kosztuje dokladnie ale sie dowiem , po raz kolejny WARSZAWA+HONDA=DROŻEJ NIŻ RENO I BYDGOSZCZ
uwiez mi ze wolalbym taniej poza wawa i czesci tansze niz w hondzie ...
znam ceny czesci do tego parcha 1.4 więc sie pytam czy w tym wynalazku b18 czy jak on sie nazywa wszystko może być 100% drozsze
Zmieniony przez - zaborek w dniu 2009-05-18 10:35:08
no B seria jest drozsza , w d serii czyli to co twoj brat posiada remont ok 1000 tanszy ... po pierwsze w D serii jest SOHC a tutaj DOHC , po drugie kreci sie sporo wyzej wiec czesci musza byc mocniejsze ... Ali ja mowilem ze nie odbiegaja ? zamienniki owszem , poza tym nie zapominaj ze to jest najmocniejsza wersja wiec to tez troszke drozej zawsze ;)
i od tego -60mm jeszcze można zejść, zaczyna mnie to przerażać
i dwie nakeretki zabezpieczajace na jedna felge
mam komplet 16sztuk ale od zimówek, bo tam inne nie wchodzą śruby, różnią się stożkiem i wsadziłem wiosną do letnich kół po 2 na próbe czy dobrze będą koło trzymać i dają rade
edit: nakrętki są w hondzie ? nawet nie wiem, w toyocie są, ja mam śruby
Zmieniony przez - zaborek w dniu 2009-05-18 12:24:44