FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 125 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Pytanie do posiadaczy ubezpieczenia OC w Alianz 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Pytanie do posiadaczy ubezpieczenia OC w Alianz"   

Seat_98
 Wysłana - 5 sierpień 2010 13:26        | zgłoś naruszenie regulaminu

W pierwszym roku ubezpieczenia w Alianz przytrafiła mi się kolizja z mojej winy. Sprawa została rozwiązana przez ubezpieczyciela. Koszt naprawy pojazdu poszkodowanego oszacowano na ok 500zł.Za pierwszy rok ubezpieczenia płaciłem 906zł. Teraz w związku z kolizją alianz podniósł mi składke aż o 60%!! Moje pytanie do posiadaczy ubezpieczenia OC w Alianz, jaką zwyżkę stawki OC mieliście w przypadku kolizji??

Ygor
 Wysłana - 5 sierpień 2010 13:27      [zgłoszenie naruszenia]

zapytam z drugiej strony , czy miałeś zniżki za bezszkodową jazdę ?

Seat_98
 Wysłana - 5 sierpień 2010 13:34      [zgłoszenie naruszenia]

Nie miałem zniżek, gdyż to był pierwszy rok ubezpieczenia w alianz. Jeśli byłby to rok bezkolizyjnej jazdy wtedy przysługiwałaby mi zniżka.

Ygor
 Wysłana - 5 sierpień 2010 13:42      [zgłoszenie naruszenia]

ale znizki przechodza z innych ubezpieczycieli - jesli miales znizke w pzu to w allianz ona tez jak ajbardziej by przyslugiwala.

zadalem takie pytanie dlatego iz sam mialem OC w allianz (jeszcze w zeszlym roku) i jak je wykupowalem to mialem na konice szkody z zeszlych lat, gdy poszedlem do Brokera powiedzial mi ze allianz nie daje zwyzek za szkodowosc , dlatego tez myslalem ze mogles miec znizki a po dzwonie zwyczajnie ci je zabrali ...

w tej sytuacji najlepiej jest chyba zadzwonic do allianz i spytac z jakiego tytulu dostales zwyzke ... i jezeli jeszcze zeszloroczne ubezpieczenie ma waznosc , mozesz wypowiedziec oc u nich i pojsc gdzies gdzie bedzie taniej ...

Seat_98
 Wysłana - 5 sierpień 2010 13:54       [zgłoszenie naruszenia]

Nie miałem zniżek od innego ubezpieczyciela. Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam :)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pytanie do posiadaczy ubezpieczenia OC w Alianz

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL