FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 386 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
REGULACJA LPG PASSAT B3 1.8 ABS 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "REGULACJA LPG PASSAT B3 1.8 ABS"   

Dominikus8
 Wysłana - 5 grudzień 2009 21:59        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam! CZ KTOS WIE I MOZE MI OPISAC REGULACJI PAROWNIKA LPG LOVATO? KTORE POKRETLO DO CZEGO I JAK TO ZROBIC PONIEWAZ MAM VW PASSAT B3 1.8ccm I LYKA MI 13 LITROW GAZU A MIALEM TOLEDO I LYKAL 10 LITROW I MIAL TAKI SAM SILNIK. ZA PORADY Z GORY DZIEKI:)POZDRO

rejent2
 Wysłana - 6 grudzień 2009 19:42      [zgłoszenie naruszenia]

przydało by się jeszcze napisać która generacji instalacji. A jezeli chodzi o regulacja to jak masz na wężu srube to wkręc ją troche i sprawdz ile ci spali i tak do uzyskania satysfakcjonujacego efektu tzn mniejsze spalanie no i żeby nie muliło.
Śruba ta znajduje sie na wężu od parownika do silnika regulujesz nią dawke ilość gazu.

Najlepiej wizyta u dobrego gaziarza niech wyreguluje

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-12-06 19:46:34

Dominikus8
 Wysłana - 7 grudzień 2009 22:57      [zgłoszenie naruszenia]

HEJ. TO JEST INSTALACJA DRUGIEJ GENERACJI WIEC NA WEZU JEST SILNICZEK KROKOWY LECZ JA GO USUNOLEM BO SIE ROZPADL I WSTAWILEM RECZNY REGISTEREK. NIE DOSC ZE TROCHE LYKA TO WMOMENCIE DODANIA GAZU DO OPORU CZUC ZE ZAMULA LEKKO POPUSZCZE GAZ WTEDY CZUC ZE CIAGNIE CZEGO NIE MA PRZY JEZDZIE NA BENZYNIE. POZDRAWIAM

rejent2
 Wysłana - 7 grudzień 2009 23:52      [zgłoszenie naruszenia]

no ale jest jeszcze na parowniku z boku jest regulcja membrany a z tego co wiem słuzo to do średnich obratów i stąd może być takie spalanie. Przez to właśnie są przypadki ze przy jazdzie na wysokich obrotach jest mniejsze spalanie niz po jedzie na srednich obrotach. (to gdzies kiedyś wyczytałem)

a z doświadczenia

możesz też sprubować bardziej odkrecic dopływ na wężu u siebie tak mam że jak skrece za mocno to spalanie wzrasta.

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-12-07 23:53:44

Dominikus8
 Wysłana - 8 grudzień 2009 01:34      [zgłoszenie naruszenia]

oki.a jest jeszcze mosiezna srubka ktora wystaje u gory parownika do czego ona sluzy?sproboje twoich rad a jak nie pomoze to wtedy pojade do fachowca. dzeki za odpowiedz

rejent2
 Wysłana - 8 grudzień 2009 10:28       [zgłoszenie naruszenia]

Mosiężna jest od regulacji wolnych obratów

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

REGULACJA LPG PASSAT B3 1.8 ABS

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL