FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 945 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Radio W Okolicach 400zl... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Radio W Okolicach 400zl..."   

Dee-Jay
 Wysłana - 24 styczeń 2008 20:47        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam jzu metlik w glowie, nie wiem czy clarion czy alipne czy pioneer, dalem takie 3 jako przyklad nad ktorymi mysle, ale jak ktos ma jakis inny typ w tym przedziale cenowym to prosze pisac

[allegro.pl/show_item.php?item=297886099]

[allegro.pl/show_item.php?item=296910119]

[allegro.pl/show_item.php?item=302269049]

serekkox
PZAA
 Wysłana - 25 styczeń 2008 11:40      [zgłoszenie naruszenia]

Tylko to
[http://www.allegro.pl/item299200627_kenwood_kdc_w4537ua_cd_mp33_1gb_usb_stick_gwar_.html]

Ostatnio bylo troche na temat radyjek i niestety ten wali wszytskie w/w na leb i w tym przedziale cenowym bije reszte na leb.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Dee-Jay
 Wysłana - 25 styczeń 2008 12:22      [zgłoszenie naruszenia]

uu powiem CI szczerzze ze mnie zaskoczyles, nie spodziewalem sie kenwooda... a moglbys chcocia z w 2 zdaniach uzasadnic? albo powiedziec w ktorym temacie ktos sie wypowiada na temat tego radia?;> w czym jest ono lepsze chociazby od clariona (bo on mi najbardziej pasowal)

i drugie pytanie: czy to radio poradzi sobie z glonsikami tymi hertza 165mm czy wzmacniacz im sie przyda?

serekkox
PZAA
 Wysłana - 25 styczeń 2008 12:28      [zgłoszenie naruszenia]

1 sprawa.

Wszytskie wymienione przez Ciebie radia maja 1-bitowy przetwornik cyfrowy a kenwood 24-bitowy a to juz znacznie zmienia barwe dzwieku.

2 sprawa.

Juz o tym pisalem. Widzialem na necie testy radyjek i ten kenwood wypadl lepiej niz alpinki z serii CDE, clariony i inne bo posiada najmniejsze znieksztalcenia dzwieku.

Przy alpinach i innych bylo to srednio 20% a w tym radiu ponizej 10%. Dalej nie moge znalezc tego testu bo chcialem go juz komus pokazac.

Jedyny minus to to ze posiada tylko jedno wyjscie na wzmacniacz ale to nie problem bo mozna kupic wzmaka z wyjsciem i mozna puscic kabel sygnalowy od jednego wzmacniacza do drugiego. Ja tak bede robil bo tez mam jedno wyjscie RCA w radiu.

Hertze powinny byc pod wzmacniaczem.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Dee-Jay
 Wysłana - 25 styczeń 2008 12:30      [zgłoszenie naruszenia]

no i to juz jest wystarczajace uzasadnienie, ale ten nie jest lepszy [allegro.pl/show_item.php?item=297386840] ?? bo ten jest chociaz ladny... a 60zl drozszy... hmm skoro hertze pod wzmacniaczem to bede musial wzmacniacz pod fotel walnac chyba a drugi do bagaznika pozniej na suba...

serekkox
PZAA
 Wysłana - 25 styczeń 2008 12:32      [zgłoszenie naruszenia]

Jak masz na niego kase to bierz smialo. I ma 3 wyjscia na wzmaka.

Fajnego Focusa sprzedaje ten typ od radia.

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-01-25 12:41:39

Znawca -

Dee-Jay
 Wysłana - 25 styczeń 2008 12:41      [zgłoszenie naruszenia]

mam, 60zl mi nie zorbi roznicy, szukalem radia do 500zl, bo swoje za 200 koledze sprzedaje , a 300 moge dolozyc. to powiedz mi jeszcze jaki mam kupic wzmacniacz zeby mi pociagnal te hertze [allegro.pl/item296767751_hertz_dsk_165_160w_super_bonus_f_v_gw_pl_od_ss.html] i w przyszlosci jeszcze te [allegro.pl/item296705971_hertz_dcx_690_nowe_komplety_niesamowite_brzmienie.html] . starczy taki blaupunkt? [allegro.pl/show_item.php?item=297616645] . wzmacniacz w granicach 300zl, chodiz o same glosniki przednie i pozniej tyle wiec musi byc 4 kanalowy. narazie postanowilem kupic dobre radio, glosniki na przod, oraz wzmacniacz i dac to profesjolannie do podlaczenia i wygluszenia. pozniej jak bede mial kase to zainwestuje w drugi wzmacniacz i cos do bagaznika, skoro mowis zze przod sie lcizy najbardziej

dobra zbye nie pisac bez sensu miliona tematow, ulatwie wsyztsko, radio juz mamy z glowy, tearz tak: glosniki na przod do 250zl, glosniki na tyl 6x9 do 250zl, wzmacniacz do tych 4 glosnikow, do 300zl, napisz mi co polecasz i bedzie po sprawie

Zmieniony przez - Dee-Jay w dniu 2008-01-25 13:20:09

serekkox
PZAA
 Wysłana - 25 styczeń 2008 16:08      [zgłoszenie naruszenia]

Wolalbym kupic glosniki przednie za 500zl tyl odpuscic i dozbierac troszke do wzmaka bo ten blupunmkt mistrzem jakosci nie jest i nie bardzo jest sens podlaczac do pod przednie glosniki

Chyba ze jestes tak bardzo uparty nad glosnikami tylnimi.

Napisz czy jest opcja zeby montowac tylko glosniki z przodu.

Ale Ci komplikuje zycie

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-01-25 16:08:40

Znawca -

Dee-Jay
 Wysłana - 25 styczeń 2008 22:52      [zgłoszenie naruszenia]

Powiem Ci o co chodzi, ja chce glosniki tylnie, poniewaz sa one na nadkolach a sa tam puste miejsca, bo aktualnie nie mam tam glosnikow, i starsznie slychac jak sie jedzie, kazdy kamien, ziarnko piasku, deszcz, wode, wsyztsko slychac jakbym jechal z otwartym baganzikiem...

no ale ok, powiedzmy ze nie chce glosnikow z tylu, co nie zmienia faktu ze za przednie nie dam 500 wiec glosniki na przod + wzmacniacz - wszystko w rozsadnej cenie. a jakby byl taki wzmacniacz ktory pociagnal by te glosniki przednie i w przyslzosci jescze suba to wogole by bylo [ieknie, tylko taki pewnie z tsyiaka kosztuje... masz 600zl do dyspozycji na glosniki przednie i wzmacniacz, kombinuj

serekkox
PZAA
 Wysłana - 26 styczeń 2008 15:47      [zgłoszenie naruszenia]

Ciezkie zadanie zeby cos zlozyc za ta kwote.
Szukam i znalezc nic nie moge ale nie poddam sie

Znawca -

Dee-Jay
 Wysłana - 26 styczeń 2008 19:08      [zgłoszenie naruszenia]

jesli nei chcesz miec na sumieniu hertzow grajacych pod tym blaupunktem to lepiej cos znajdz

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Radio W Okolicach 400zl...

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL