FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 368 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Na luzie
Rajdowe foteliki dla dzieci 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Rajdowe foteliki dla dzieci"   

kepilif
 Wysłana - 19 listopad 2008 17:24        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jako ciekawostkę podaję informacje na temat wypuszczenia przez Sparco [motopress.************/2008/11/dzieci-bd-jedzi-w-rajdowych-fotelikach.html]

"Student projektowania użytkowego, Rory Craig stworzył specjalnie dla dzieci karbonowe foteliki. Rajdowe siedzenia powstały na zamówienie firmy Sparco, producenta foteli samochodowych. Teraz rodzice, którzy lubią szybką jazdę i nie chcą z niej rezygnować wożąc dzieci, będą mogli znacznie bezpieczniej przewozić swoje pociechy."

Zastanawiam się czy dla paromiesięcznych maluchów przeciążenia panujące w samochodzie prowadzonym sportowo nie są jednak za duże pomimo zastosowania dla nich fotelików sparco. Mówi się przecież, żeby nie potrząsać dziećmi bo w tego efekcie później się rozwijają bądź mogą mieć jakieś zmiany w mózgu i być mniej zdolne.

Jednakże jako gadżet dla rodziców "ze sportowym zacięciem" to strzał w dziesiątkę. A wy co o tym myślicie?

Ygor
 Wysłana - 19 listopad 2008 17:56      [zgłoszenie naruszenia]

wiem że recaro robiło również foteliki , ale nie wiem czy carbonowe.

po pierwsze kto jezdzi szybko ze swoim dzieckiem ? ja gdy jade z dzieckiem jade zawsze tyle ile kaza przepisy. po drugie malutkie dziecko ktore ma slabą jeszcze szyjke jeszcze trzeba przy podnoszeniu podtrzymywac - wiec jezeli ktos wlozy takiego niemowlaka i zacznie szalec ... zwyczajnie moze mu zrobic krzywde , a w razie wypadku ... wiadomo. moze to dobre jezeli chodzi o zwiekszenie bezpieczenstwa dziecka ale na pewno nie do szybkiej jazdy

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-11-19 17:58:37

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-11-19 18:03:22

kepilif
 Wysłana - 19 listopad 2008 19:14       [zgłoszenie naruszenia]

Faktycznie Recaro zrobiło coś takiego Po przeszukaniu sieci znalazłem taki link: [http://www.recaro-polska.pl/index.php?grp=1&subkat=1&id=18]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Rajdowe foteliki dla dzieci

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL