| Autor |
"Regeneracja turbosprężarki" |
|
|
dyniol
|
|
Wysłana - 10 lipiec 2007 22:12 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam
Mam następujący problem. Moje auto wymaga stałego dolewania oleju mineralnego (średnio litr na 1000km). mechanik powiedział, że sam silnik jest ok a winę ponosi wysłużona turbosprężarka. Czy jest to możliwe. Jeżeli tak to jaki jest koszt regeneracji tego elementu.
Pozdrawiam
| |
|
 |
|
|
|
Danielloo
|
|
jest mozliwe, gdyz turbina jest chlodzona i smarowana tym samym olejem, na ktorym pracuje silnik, wiec moze go gubic. Regeneracja kosztuje od 600zl w gore, zaleznie od jakosci uslugi hehe. Napisz jakie auto i jaki przebieg
Zmieniony przez - Danielloo w dniu 2007-07-10 22:35:17
|
|
dyniol
|
|
vw golf (mk3), silnik 1.9 td. Przebieg 140tyś. ale w praktyce nie wiadomo. Rocznik auta 1992. Nie chce zakładać używanej turbiny, mam nadzieje że jest jakaś tańsza opcja. |
 |
|
|
|
Danielloo
|
|
|
|
|
dyniol
|
|
wole nie , z innej beczki. Czy regeneracje może przeprowadzić każdy warsztat samochodowy?? czym się kierować ?? |
 |
|
|
|
phantoomm
|
|
regenaracje przeprowadzi warsztat ktory sie tym zajmuje a czym sie kierowac? no najlepiej dobra opinia, na streetracing byl chyba temat o regeneracji i o dobrych warsztatach wiec radze ci tam poszukac |
 |
|
|
|
karp83
|
|
|
|
|
Danielloo
|
|
Karp, popraw linka. Warsztat musi miec odpowiedni sprzecik do wywazania itp. Niewiele w PL jest polecanych warsztatow regeneracji turbin
|
|
karp83
|
|
|
|
|
dyniol
|
|
dzieki ale nie bede sie sam za to brał |
 |
|
|
|
karp83
|
|
wiadomo ze najlepiej do dobrego warsztatu tyle, ze takich jest niewiele i tam jest drogo, a jak masz dać do jakiegoś śmiesznego warsztaciku to już lepiej samemu to zrobić, tym bardziej ze skoro głównym problemem jest wyciek oleju to wystarczy właśnie taki zestaw regeneracyjny, najlepiej znajdź serwis auto ryzowany przez producenta turbosprężarki |
 |
|