| Autor |
"SCHEMAT BEZPIECZNIKÓW do Citroena Xsary 2.0 HDi" |
|
|
BronxMcs
|
|
Wysłana - 12 styczeń 2009 20:57 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam.
Potrzebuję schemat bezpieczników do Citroena Xsary 2.0 HDi KOMBI.
Prosiłbym o zamieszczenie takiego na necie, albo pomoc w znalezieniu odpowiedniego schematu na którejkolwiek ze stron.
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc :)
 |
|
|
|
Ygor
|
|
|
|
|
BronxMcs
|
|
Jest to rok 2002 i bardziej chodziło mi o schemat bezpieczników w komorze silnika, ale dzięki wielkie, bo ten też mi się przyda :)
|
|
Ygor
|
|
|
|
|
BronxMcs
|
|
Dzięki :)
Z tym że znalazłem nieco inny schemat wg którego mam przepalony bezpiecznik od spryskiwaczy i po wymienię na nowy spryskiwacze chodzą a są one pod bezpiecznikiem nr 14 więc chyba ten schemat od Ciebie to do innego modelu :P To różnica czy sedan czy kombi?? Ja mam kombika :)
A tak przy okazji w momencie gdy nie działa klakson a bezpiecznik jest ok to co może być inną przyczyną??
I jeszcze taki mam problem... W momencie wciskania pedału STOP włącza mi się tylna wycieraczka a dodatkowe światło stopu pulsuje ;/ Jak się pozbyć takiej usterki?? ;>
Pozdrawiam
|
|
Ygor
|
|
no wlasnie czytalem ze w tym modelu schematy nie sa uniwersalne - zupelnie nie wiem dlaczego ... co do klaksonu to moze byc guziczek , lub sam klakson (choc o tym drugim jeszcze w zyciu nie slyszalem co by sie popsulo) jesli chodzi o stop to musisz miec gdzies zwarcie , niestety nie znam zbytnio tego samochodu wiec ciezko mi cos wiecej powiedziec , a jak wlaczasz tylnia wycieraczke to stop ci sie nie odpala ? |
 |
|
|
|
BronxMcs
|
|
Jak włączam tylną wycieraczkę to ona nie kręci... ;/ Pewnie za mało prądu dostaje przez to dodatkowe światło... ;/
|
|
Ygor
|
|
a stop sie swieci ? bankowo zwarcie - tylko gdzie ... ja osobiscie szukajac przyczyny rozbralbym w pierwszej kolejnosci tylnia klape szukajac tam zwarcia , wody , pozniej te zlaczki na styku klapy ... ale w sumie po co ma ci dzialac z patyka tylna wycieraczka skoro uruchamia sie przy kazdym hamowaniu  |
 |
|
|
|
BronxMcs
|
|
Ehehehe... Tak musze zrobić... Posprawdzać wszystkie kable przy tylnej klapie.
Samochód dopiero co kupiłem i jestem w trakcie opłat i rejestracji a chciałbym w sumie żeby wszystko chodziło tak jak powinno :P Tylko to będzie żmudna robota z uwagi na to że nie ma tego plastiku przy klapie który zakrywa te wszystkie kable a one same są na całej długości zaizolowane taśmą ;/
Przecież nie będę hamował na trasie żeby tylną wycieraczkę uruchomić :/
|
|
Ygor
|
|
wiem wiem , taki żarcik - moja rada poszukaj w sieci instrukcji serwisowej - są tam rozrysowane wszelkie spinki w plastikach co minimalizuje niebezpieczeństwo urwania/złamania czegokolwiek. jeżeli to wszystko jest w izolacji to najprawdopodobniej gdzies tam - ja mam izolacje odkad zalozylem centralny i teraz nie mam jednego glosnika w drzwiach - przerywal az sie wylaczyl , niestety mroz powoduje ze nie mam ochoty w tym grzebac az sie ociepli, na szczescie bedziesz mial jakies 2 tygodnie na to zanim zarejestrujesz auto (tylko przeglad zerowy jakos trzeba przejsc). zapraszam do opisania auta w dziale Mój samochód
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2009-01-13 14:38:58 |
 |
|
|
|
BronxMcs
|
|
Przegląd już mam za sobą :)
Tez mnie te ujemne temperatury zniechęcają do grzebania przy tym autku... :/