otóż wczoraj miałem okazje brykać takim czymś. Szczerze to jestem i pozytywnie zaskoczony i zawiedziony.
Plusy:
-silnik; jak na 170KM jest w miarę ok, można nim sprawnie wyprzedzać na trasie i jechać średnio 140-180. Gorzej natomiast wygląda sam start, mam wrażenie że słabo sie zbiera jak na taka moc... jednak jest bardzo elastyczny.
-Spalanie przy dość mocnej jeździe ok 12-15L
- przy 200kmh zachowuje sie bardzo pewnie/
- Nie łapie kolein, czasem lekko bujnie dupą ale trzymanie sie drogi ma bardzo dobre.
- Intuicyjne wnętrze, jak sie zna audi a4 to odrazu sie można połapać.
- Klima nie zawiewa.
Minusy:
- Jakość materiałów w środku... syf... nowy samochód a plastiki trzeszczą.
- Guzik otwierania szyb, jak się położy rękę na podłokietniku to można jednocześnie otworzyć wszystkie szyby w samochodzie
- Kierownica powinna być w skórze a jest w czymś skóropodobnym.
- konsola komputera jest jakby sprzed 10 lat oraz świeci sie wściekle czerwonym kolorem, co może drażnić oczy.
- zbyt czuły hamulec.
- sprzęgło bierze za późno mając na uwadze krótką skrzynie trochę to może irytować.
poza tym jest to fajna furka, można śmiało kupować szczególnie że cenna jest bardzo atrakcyjna w porównaniu z jakością,
a to własnie ciekawe - ostatnio ktoś kupił seata i tez jakąś drogą wersje i też twierdził, że wykonczenie wnętrza jak w amerykancu z połowy lat 90... podobno tragedia jest