| Autor |
"Seat Ibiza czy Fiat Bravo ?" |
|
|
michal_gg
|
|
Wysłana - 27 maj 2009 14:30 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam,
Zastanawiam sie na kupnem autka . Wstepny wybór padł na te dwie marki. Silniki 1,9 TDI rocznikowo 2000-2001, cena 10-12 tys. Prosze o jakies sugestie
| |
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
porównywanie tych dwóch aut dla mnie nie ma większego sensu , choć słyszałem że ten silnik jtd nawet daje rade i nie jest taki awaryjny , ale z osprzetem różnie bywa. ode mnie krótko : nie bierz fiata. Ibiza jak najbardziej ok , klamki pękają  |
 |
|
|
|
michal_gg
|
|
Ygor a cos innego w tych granicach cenowych, co jeszcze polecasz ?  |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
a jakies sprecyzowane wymagania poza cena ? ma byc diesel ? |
 |
|
|
|
michal_gg
|
|
nie za duży, rocznikowo od 2000r, diesel nie koniecznie( zawsze mozna zalozyc gaz ) |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
|
|
|
rejent2
|
|
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
rejent2
|
|
Kolega alibabus dobrze mówi zgadzam się z nim w 100% tylko że miało być w miare małe auto i dlatego nie podałem astry 2.
Ja ostatnio przegapiłem okazje była astra jedynka z 2000 roku 1,6 z gazem za 3000 zł ale nie zaklepałem i poszła godzine pozniej a miała tylko siedzenia do czyszczenia
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-05-27 20:34:03 |
 |
|
|
|
michal_gg
|
|
Cóż wybór ciężki, szczególnie, ze to bedzie pierwsze autko Do "francuzów" nie mam przekonania wiec odpadaja. Astra dość fajne autko, nie pomysłem o niej.
Pojadę może ze znajomym do Francji, Belgii, Holadii to tam sie cos ciekawego znajdzie. Golfikiem bym nie pogardzim, choc wedlug mnie ich ceny sa lekko za wysokie |
 |
|
|
|
rejent2
|
|
Nie wiem jak te roczniki francuzów ale napewno roczniki 91-92 trapią drobne a czasami wręcz smieszne awarie ale mnie jakoś nic poważnego nie spotkało jak narazie(odpukać). Ja chociarz lubie duże auta to od jakiegoś czasu ciekawi mnie micra w automacie ciekawa sprawa na jazde po mieście. |
 |
|