FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 268 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Silnik 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Silnik"   

tos
 Wysłana - 30 październik 2008 17:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam mam problem wczoraj założyłem LPG do mojej astry 1.4 sedan i jak wracałem to troche przydusiłem bo chciałem zobaczyć jak idzie na LPG i w pewnym momencie zapaliła mi sie zółta kontrolka ale po chwili zgasła sprawdziłem od czego ona jest w instrukcji obsługi i jest ona od katalizatora i mam pytanie czy będzie do wymiany katalizator czy cos innego mogło się stać jeszcze. I dlaczego tak mi się dzieje i czy z tym narazie moge jeżdzic ? Dzięki z góry

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 30 październik 2008 19:06      [zgłoszenie naruszenia]

Pewnie komp jakiś błąd wykrył Może faktycznie coś z emisja spalin ale spoko jak zgasło spokojnie możesz jeździć nic się nie bój, może jakieś przegrzanie nastapiło jak katowałeś. W oplach to się zdarza. Jak się cały czas bedzie świeciła ta kontrolka to znaczy że wtedy będzie coś nie tak

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

tos
 Wysłana - 30 październik 2008 21:25      [zgłoszenie naruszenia]

Ale ta kontrolka zapala się przy wyższych obrotach jak jade i pali się kilka sekud i gaśnie i tak w kołko po zgaszeniu silnika>.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 31 październik 2008 07:45      [zgłoszenie naruszenia]

Żeby zdiagnozować co dokładnie oznacza ta kontrolka trzeba by podbpiąć po komputer i wtedy okaże się co to za błąd silnika się zdarza. Może to być coś nie tak na kacie, może gdzieś jakaś temp. jest za wysoka. Jak chcesz sie dowiedzieć jedź gdzieś na stację dasz 50zł i bedziesz wiedział co jest nie halo. Może cośs paprali ci od gazu. Ja miałem LPG i żadne błędy nie wyskakiwały, więc to nie tego kwestia. Albo jedź do nich z reklamacją powiec co się dzieje i nich prostują.

Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2008-10-31 07:48:55

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Przemo1111
 Wysłana - 10 grudzień 2008 17:55       [zgłoszenie naruszenia]

alibabus ma racje gemeralnie ja zwolennikiem zakładania gazu nie jestem ale jedz do nich i powiedz co cie dzieje

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Silnik

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL