| Autor |
"Silnik do seata" |
|
|
Przemo1111
|
|
Wysłana - 8 grudzień 2008 22:35 | zgłoś naruszenie regulaminu
mam seata ibize z 96 roku 5 drzwowego z silnikiem 1,4 chce go zastapic silnikiem 2,0 16v czy wszystko bedzie pasowac doradzcie cos?
| |
|
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
|
|
|
Przemo1111
|
|
dzieki za rade w przeróbke silnika włoze wiecej kasy niz to autko jest warte najlepiej bedzie kupic inny mocniejszy samochód |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
kup anglika, przeloz co chcesz, reszte sprzedaj
|
|
Yelooon
|
|
no Zabor dobrze prawi i jest to jakieś wyjście... tylko jeszcze pytanie, czy silnik jest z innego samochodu czy występował w pod maską Ibizy? bo jeśli tak to można zrobić przekładkę z angola no ale czy nie prościej by było kupić na polskim rynku taką wersje ibizy z tym mocniejszym motorem??
pozdro
Zmieniony przez - Yelooon w dniu 2008-12-10 15:29:21
|
|
Ygor
|
|
tez jestem tego zdania - uwazam ze lepiej kupic auto w calosci mocniejsze bazowo - oprocz problemow jakich nastrecza sama przekladka , takie mocniejsze bazowo auto bedzie mialo pewnie tez lepsze hamulce , moze zawieszenie , a nawet wyposazenie czy srodek moze byc ciekawszy , poza tym czesto kupujac silnik kupujesz kota w worku , no chyba ze jest jeszcze w aucie i mozna poprobowac ... |
 |
|
|
|
Przemo1111
|
|
Seata oddam chyba mamie przynajmniej ona nie szaleje to bedzie jej długo słuzył |
 |
|
|
|
Przemo1111
|
|
Jednak dalej sądze to mozna było by co nie co z tego auta wykrzesac akurat ten egzemplez jest zadbany nie ma wogóle rdzy niedawno został zabespieczony od spody gdyby zrobic ten silnik i to co tam potrzeba mysle ze furka by latała ciezkie to tez nie jest a ze nie ma ABS-u czy innych wynalazkow to ni wogóle nie przeszkadza w sumie nie bedzie sie co psuc. |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
anglik jedynie, przekladasz wszystko sobie, lacznie z hamulcami
nawet abs jak bedzie mial to mozesz przelozyc
vtg kiedys zrobił chyba diesla mocnego ponad 200/400 nie pamietam dokladnie
ale coś koło 5.5s miał ze wzgledu na niska wage
edit: wyslalem Ci pw
Zmieniony przez - zaborek w dniu 2008-12-13 14:01:41
|
|
Przemo1111
|
|
A czesci np. z gieldy ze słomczyna , tam silniki tez są to moze by udało sie kupic silnik i reszte gratów ?????? |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
ja Ci powiem tak, ja mam silnik ktory mnie interesuje + skrzynia za 2k pln
a za 3300 mam całego anglika