FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 454 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Sirion 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Sirion"   

mm2006
 Wysłana - 1 październik 2008 17:09        | zgłoś naruszenie regulaminu

Pewnie niewielu z Was wie co to takiego Chodzi mi o Daihatsu Sirion, jakże cholernie rzadki u nas samochód. Zbudowany przez Toyotę, mający opinię niezawodnego i dynamicznego (silnik 1.0 co bardzo mi pasuję ze względu na OC, 65 KM z tego co pamiętam, a przy autku ważącym 800 kg to nie jest źle).

Poszukuję informacji na jego temat, przeglądnąłem już internet, ale mało jest tam informacji o tym modelu więc pytam tutaj, możę akurat ktoś miał taki samochód lub zna kogoś kto ma. Chodzi mi głównie o serwisowanie, ile to pali, czy łatwo dostać części itd. Urodą może nie grzeszy, ale wydaję się być sympatyczny

Ps. Samochód głównie do miasta, do pracy, szkoły, zakupy, rzadziej na wycieczki do 100-200 km.

Zmieniony przez - mm2006 w dniu 2008-10-01 17:10:13

Zmieniony przez - mm2006 w dniu 2008-10-01 17:10:59

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 1 październik 2008 19:07      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6539317]

Za piękne to nie jest, tu pisza, że ma 54PS i pali 5,5 na setkę, dosyć oryginalne auto trzeba przyznać i nawet wideze dobrze to wyposażali

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

mm2006
 Wysłana - 1 październik 2008 19:21      [zgłoszenie naruszenia]

Wiem, że piękne nie jest ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to, że jest cholernie dobre podobno, gadałem z gościem dzisiaj który tym jeździ i jest bardzo zadowolony, nic się z nim nie dzieje, prawdziwy japoniec z krwi i kości. Szczerze mówiąc widziałem go pierwszy raz w życiu na żywo i powiem szczerze, że żadne zdjęcia nie odzwierciedlają w 100% rzeczywistości, w rzeczywistości jest lepiej. To ma być zwykły wózek na co dzień, po pół roku dam go dziewczynie, a sobie sprawię coś mocniejszego

Ps. Z resztą nie mam zniżek na OC, a taki silniczek jak znalazł - niskie OC, mało pali i na pewno dynamiczniejszy niż tico czy matiz.

emate
 Wysłana - 2 październik 2008 11:54      [zgłoszenie naruszenia]

Za te kasę nie kupiłbym takiego auta, albo inaczej, tego auta.

[http://www.myspace.com/ematee]

"Idziemy przez życie dobrze znanym skrótem"

Ygor
 Wysłana - 2 październik 2008 12:25      [zgłoszenie naruszenia]

jezeli tak bardzo kierujesz sie oc to powiem ci ze jak ubezpieczalem swoj samochod to ubezpieczylem sie PTU - nie mam 25 lat mieszkam w warszawie - wszyscy daja skladki w okolicach 2000 rocznie , natomiast w PTU do 1,4 jest 900 pln plus 150 za nnw bo musisz wziac w pakiecie - zeby bylo taniej a ponizej 1,4 to chyba duzej roznicy nie ma ... wiec ja bym wzial cos innego z mocniejszym troche silnikiem - nie chce wiedziec jak to jezdzi jak wlaczysz klime ... za 10 klockow mozesz kupic wiele aut - ja juz jakbym musial kupic cos takiego zastanowilbym sie nad toyota starlet - podobno wzor niezawodnosci

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-10-02 12:29:51

mm2006
 Wysłana - 2 październik 2008 15:32      [zgłoszenie naruszenia]

Nie no, ja nie mówię o tym konkretnym egzemplarzu, który pokazał Ali. Jeśli bym się zdecydował na niego to tylko sprowadzony za kilka klocków od znajomego. Ale tak jak pisałem - samochód ma być dla mnie na kilka miesięcy (góra pół roku), później przejmie go dziewczyna (jej się bardzo podoba i jej odpowiada), a wtedy ja będę szukał już czegoś "normalnego"

Ps. Podoba mi się, że po Krakowie jeździ tylko jeden taki, więc nie jest taki oklepany jak inne marki.

kwiatula16
 Wysłana - 2 październik 2008 16:51      [zgłoszenie naruszenia]

Pierwszy raz widzę taki wóz, szczerze mówiąc.
Do 10k to bym brał Civica, nie Ygor?

Ygor
 Wysłana - 2 październik 2008 17:07      [zgłoszenie naruszenia]

nie tam ja bym wzial vectre a szczerze to skoro to ma byc auto dla dziuewczyny i do jazdy po miescie to pasuje idealnie , tylko zastanawia mnie jak z czesciami skoro tego w ogole nie ma w polsce ...

mm2006
 Wysłana - 2 październik 2008 19:12      [zgłoszenie naruszenia]

Już gadałem z gościem i spokojnie można dostać części w sklepach specjalizujących się w japończykach. Sirion to tak naprawdę Toyota Duet/Yaris i wiele części pewnie będzie pasować z Toyoty.

IMO Vectra też fajna, ale bałbym się trochę, wszyscy się żalą, że blacha słaba, elektryka i w ogóle, ale samochód przyjemny, fajnie się jeździ. A jeśli Vectra to jaki silnik?

emate
 Wysłana - 2 październik 2008 19:46      [zgłoszenie naruszenia]

Nie umniejszając japońcom i koreańcom, ale ty myślisz że ten siorion to nie rdzewieje?

[http://www.myspace.com/ematee]

"Idziemy przez życie dobrze znanym skrótem"

mm2006
 Wysłana - 3 październik 2008 12:47       [zgłoszenie naruszenia]

Blacha ocynkowana więc jeśli jest bezwypadkowy to nie powinien

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Sirion

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL