FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 297 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
Skąd samochód "tani i dobry", plus kwestie formalne. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Skąd samochód "tani i dobry", plus kwestie formalne."   

rysssiu
 Wysłana - 26 wrzesień 2010 06:35        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam przymierzam się do sprowadzenia sobie samochodu do 10, może 12 tys zł.
I rozglądam się po różnych portalach Włoskich, Niemieckich, Holenderskich, Belgijskich, i Szwajcarskich i nie wiem jaki kraj wybrać, aby sprowadzić auto. W Niemczech starsze samochody z tego co widzę mają podobne ceny co w PL, Belgia i Holandia na portalach też ceny nie są zbyt konkurencyjne. Jednak może w Holandii na tej giełdzie w Utrechcie, lub Belgii w Rosselare na połnocy można by jakąś okazję znaleźć? Wie ktoś coś na ten temat?
Mam również możliwość wyjazdu do Włoch na tydzień do znajomej i posiedzieć u niej i poszukać, ale tam znów koszty tablic wyjazdowych duże, a i nie wiem napewno czy dobre auto można w dobrej cenie kupić???
Jak przeglądam oferty internetowe to najlepiej wyglądają samochody w Szwajcarii, cena oraz stan, ale ona nie jest w Unii, więc trzeba zapłacić Vat, można co prawda na Niemieckiej granicy 19 proc, i można zaniżyć cene, np. na lekko ponad tys euro, ale to i tak wyjdzie ok. tys zł Vatu, i pytanie czy można zaniżyć cenę samochodu z powiedzmy realnych 2,5 tys. na 500 euro? czy to nie przejdzie? bo wtedy bym bił na Szwajcarię, bo jak rozumiem wszystkie opłaty są takie same jak w UE, tylko plus ten Vat, ale jak by się dało wykombinować jak napisałem wyżej to już by się opłacało.

Więc doradźcie Panowie.
DODAM CEL:
KUPIĆ DOBRE AUTO TANIEJ NIŻ U NAS, ŻEBY POJEŹDZIĆ Z PÓŁ ROKU, I WYMIENIĆ, I NIE STRACIĆ NA NIM, A JAK DA SIĘ WYJŚĆ NA PLUS TO JESZCZE LEPIEJ

Jak nie dobry pomysł z tą Szwajcarią, to radźcie gdzie najlepiej uderzać po dobry samochód taniej niż w PL.

Interesują mnie również szczegóły.Wiecie o co chodzi: co można załatwić, w jaki sposób, żeby minimalizować koszta około-zakupowe. Również chętnie usłyszę wskazówki takie jak: czy ten samochód na wyjazdowych i na kołach przywieźć, czy szukać lawety na miejscu, mam świadomość, że pewnie zależy to od kraju.
Więc DORADŹCIE PANOWIE
Z góry dziękuję za pomoc}

Ygor
 Wysłana - 27 wrzesień 2010 09:35      [zgłoszenie naruszenia]

no niestety jak szukalem samochodu dla siebie tez zerknalem na mobile.de i co lepsze auta kosztuja tyle co w polsce lub nawet wiecej ... a jak doliczysz koszta rejestracji to juz w ogole lipa - jeżeli chodzi o włoczy to jedyne co mi przychodi do głowy to to że nie dbaja o lakier w ogole - obcieraja rysuja i maja to gdzies. w szwajcarii w zwiazku z ich proeko nastawieniem auta sa sprzedawane czesto w bardzo dobrym stanie , ale to kosztuje , poza tym tak jak pisales jest to poza UE i jest inna stawka akcyzy

ja bym sie w to nie bawil i kupil w polsce - nie chcialoby mi sie tym bardziej ze nie masz pewnosci co do tego czy sie uda czy sie nie uda - odezwij sie do Yeloon ' a on sprowadza fury

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 27 wrzesień 2010 09:53      [zgłoszenie naruszenia]

Ja tez bym brał w Polsce i tak zawsze czyniłem mimo, że kupowałem zawsze auta świeżo sprowadzone

Dochodza, też wydatki na paliwo itd.

Chyba że sie ma kontakty z kimś co zajmuje się sprowadzaniem wtedy mozna kombinowac jednak samemu to szkoda czasu i pieniedzy IMO.

Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2010-09-27 09:54:34

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

rejent2
 Wysłana - 29 wrzesień 2010 13:36       [zgłoszenie naruszenia]

Raczej bym szukał okazyjnie kupić auto u nas czasami naprawdę można trafić tanio i jeszcze na tym zarobić często tak robimy dla przykładu kupiliśmy frontere za 5500 a poszła za 9000 a było wiele takich aut Od Astry F do BMW E39 tylko są to auto które stoją z kartką na szybie nigdy z internetu czy z giełdy, jedynie na twoim miejscu szukał bym auta w Niemczech jak byś chciał nim pojeździć parę lat bo po prostu uważam że są lepiej zadbane niż u nasze.

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-09-29 13:37:05

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Skąd samochód "tani i dobry", plus kwestie formalne.

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL