| Autor |
"Skoda Fabia II 1,4 czy Toyota Yaris 1,3" |
|
|
obanon
|
|
Wysłana - 30 maj 2007 17:07 Przeniesiona przez AliBabus z działu 'Kupujemy samochód'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Skoda Fabia II 1,4 czy Toyota Yaris 1,3 plusy i minusy doradzcie prosze i z gory dziekuje:)
| |
|
 |
|
|
|
Wajper
|
|
jezeli mam byc szczery to...chyba wybralbym skode, praktycznie auto niemieckie, bardzo dobry silnik, ladny komfort jazdy. Ostatnio mialem do dyspozycji sluzbowa Toyote Yaris i bylem nia rozczarowany;/ wszedzie duzo plastiku a silnik 1.0 to g.o.wno w tym aucie, moze ten 1,3 cos zwojuje choc nie wiem, napewno jezeli chodzi Ci o miejsce w srodku to FABIA jest duzo wieksza |
 |
|
|
|
zlyczlowie
|
|
jeździłem na nauce jazdy ta nową yariską i tą starą obydwie z silnikami 1.0 stara miała 4 cylindry a nowa 3 ale nowa naprwade ładnie chodziła fajnie pryśpieszała nawet nie tak źle z miejscem w środku, a stara to mała i silnik kompletne beznadziejny wogóle niejechała. Starą fabią jexdziłem i też całkiem przyjemny dupowuz musisz sam wszystko przeanalizowac i wybrać lepszy.
pozdro  |
 |
|
|
|
Bigstar
|
|
Jezdzilem fabią i yariską. ZDECYDOWANIE FABIA! |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Może ja mam bardzo konserwatywne podejście ale o ile Fabią w tym przypadku drugiej generacji mógł bym sie powozić o tyle na Yarisa bym się nie zdecydował bo IMO to strasznie kobiece auto i dziwnie w niej faceci wyglądają i do tego te wnętrze z zegarami po środku. Za to Skoda z tym silniczkiem 1,4 86KM może demonem prędkości nie jest ale daje sobie radę do tego ma ponoć dosyć sztywnawe zawieszenie co jak na autko klasy B daje niezłą nawet frajdę z jazdy. Budę ma dosyć dużą więc nawet pewnie bym się czuł w niej komfortowo i ten niemiecki design w środku który bardzo mi odpowiada - wszystko prosto i ergonomiczne.
|
|
Termitek
|
|
Yaris to gorsze od CC straszny to samochod! nikomu nie polecam zupelna pomylka. Przez ten samochod zwiatpilem w Toyote a jezdzilem starym Yarisem i nowym |
 |
|
|
|
obanon
|
|
a czemu gorszy Yaris Twoim zdaniem??? |
 |
|
|
|
zlyczlowie
|
|
gorsze od cc moze jeszcze od 700 cm3 |
 |
|
|
|
Termitek
|
|
nie czuje sie w nim jak w samochodzie, jest jakiś takie dziwny nowy jeszcze daje radę ale stary to porażka wogóle |
 |
|