Czy ktoś jest w stanie stwierdzić kto na tym skrzyżowaniu ma Pierszeństwo z pozor wygląda to na skrzyżowanie z pierszeństwem prawej strony ale ten znak ustap pierszeństwo sytuacje zmienia i teraz kierowcy w tym i ja nie zabardzo wiedza jak do tego podejśc czy kierowac sie przepisem prawej strony czy jak dlatego prosił bym o pomoc w rozwizaniu tego małego problemu
z ciekawosci oBszedłem to skrzyżowanie i nie widać tam zadnego i sladu po jakimś znaku
pozdrawiam
yogi_1985
Zmieniony przez - yogi_1985 w dniu 2008-09-18 15:21:06
No przecież sytuacja jest prosta-ustępujesz wszystkim wyjeżdzających z tej prostopadłej uliczki (zgodnie ze znakiem) a dla jadących z przeciwka twoja ulicą stosujesz juz normalne przepisy w takim układzie czyli nie przepuszczasz tych którzy chcą skręcić (on musza czekać) bo znak dotyczy tylko skrzyżowania.
Choć według mnie to tam ewidentnie powinien być znak o drodze z pierszeństwem przejazdu biegnącej po łuku
ZAWSZE WALCZ Z UŚMIECHEM :-))
w Takim razie skoro trzeba sie kierowć regułą prawej strony to skoro czarny ma ustap pierszeństwa a zamierza jechac prosto po pojazd żółty powinien mu ustapić pierszenstwa
Wydaje mi sie ze zasada prawej strony dotyczy tylko pojazdu zółtego i niebieskiego a co z tym czarny ??
Musi ustapićć pierszenstwa zółtemu czy zółty musi go pierw przepuścić ??