| Autor |
"Skrzynia + wzmacniacz" |
|
|
Bartek_pl
|
|
Wysłana - 22 styczeń 2008 15:29 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam,
Moze mi ktos doradzic jaka skrzynie i wzmancniacz kupic. Do wydania mam ok 1000zl(nie liczac kabli itp) choć moze byc taniej, nie jestem jakims audiofilem . Na allegro pełno różnych ofert kumpel poleca cos takiego [http://www.allegro.pl/item299462570_pioneer_ts_w307d4_w_skrzyni_1200w_okazja_.html]
+ wzmaniacz magnata rx 44. Ale jakos nie jestem przekonany.
Muzyki jakiej slucham to glownie Rap Trance House.
Prosil bym o nie polecanie samych glosnikow jako, ze nie mam mozliwosci i nie potrafie zbytnio wykonac porzadnej skrzyni wiec preferował bym juz gotowe rozwiazania.:]
| |
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
Bartek_pl
|
|
serekkox dzięki za konkretną odpowiedź. SOG
Wysłałem juz maila do essa czy robia i jaki koszt skrzynia pod ten głośnik.
Mozesz cos wiecej poweidziec na temat tego wzmacniacza ? Słyszałeś jak gra, bo nie moge znaleźć prawie żadnych opini na jego temat. |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Tego modelu dokladnie nie znam ale firma na dobra renome na rynku CA i przy Twoim budzecie bedzie ciezko znalezc cos lepszego. Napewno bije magnata na leb.
Kable daj 20mm2 i bedzie luks.
Na wzmacniaczach Hifonics wygrywane sa zawody Sound Off wiec musi dawac rade
Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-01-22 16:33:54
 |
|
|
|
Bartek_pl
|
|
Hmm gadalem z jednym gosciem, co sprzedaje te wzmacniacze to bardzo chwalił je zw wzgledu na jakosc dzwieku oraz wykonanie , ale mowil ze nie jest to najsliniejesza seria tego producenta i mowil ze raczej glosnika powyzej 250W RMS nie napędzi porządnie. Troche mnie to zbilo z tropu, moze za czyms innym sie rozglądac .
serekkox doradzisz coś jeszcze ?
Edit
moge kupić mocniejszy model hifonics 6006 za 600zl to chyba dobra cena za nowy na gwarancji. serekkox jestes przekonany co do tej firmy ze moge brać w ciemno ? bo odsłuch niestety nie moge zrobic gosciu jest z drugiego konca polski, ale mowi ze jakos dynamika i moc na wysmienitym poziomie.
Zmieniony przez - Bartek_pl w dniu 2008-01-22 23:08:59 |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Hifonics 6006 ma na mostku az 600 W RMS i nie wiem czy nie spalil by suba ktorego wczesniej Ci doradzalem. Wolalbym nie probowac.
ale mowil ze nie jest to najsliniejesza seria tego producenta i mowil ze raczej glosnika powyzej 250W RMS nie napędzi porządnie.
Nie rozumiem tego stwierdzenia. Wzmacniacz ma 400 W RMS na mostku wiec powinien dac rade. Zfdarza sie ze niektore firmy zanizaja/zawyzaja moce ale w tym porzypadku nie wydaje mi sie zeby ta moc byla zawyzona.
Bralbym ten model ktory ja podalem bo tamtem moze uszkodzic glosnik.
 |
|
|
|
Bartek_pl
|
|
Hmm, w sumie to sie nie znam :P, ale jak bede mial mocniejszy wzmacniacz to nie bede musial go wysterować na maxa zeby dobrze napedzil mi suba, wiec sie nie spali raczej jak dobrze dobiore poziom glosnosci. Dobrze myśle ?
A tak jeszcze jedna propozycja wzmacniacza CarPower HPB-1502? co o nim myślisz? czy to znowu jakis wynalazek mi polecają hr:/ |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|