Witam,
Chciałbym zrobić sobie skrzynie basową do samochodu renault laguna. Nie jestem audiofilem ale w moim obecnym zestawieniu brakuje mi wyraźnego basu, przy czym nie ma to być bass który "wyciska szyby" ale ma być!!:P Moje założenia są takie, że chciałbym aby to była skrzynia z głośnikiem o średnicy 25cm tylko jakim??
[allegro.pl/item834199688_hurt_to_juz_nie_zarty_skok_mebrany_3cm_py_250f4.html] chodź jakoś ta opcja mnie nie przekonuje nie wiem dlaczego :p ale nie mówię nie
[allegro.pl/item829677390_glosnik_alphard_cw_1002_cx_duzy_skok_membrany.html] z podobnymi głośnikami kiedyś miałem do czynienia i byłem zadowolony
nie wykluczam innych propozycji, myśle ze 100zl to kwota która by mnie satysfakcjonowała :D
drugie pytanie czy skrzynia o wymiarach zbliżonych (ok.)
podstawa 35,5 cm x 34 cm, wysokość 31 cm będzie odpowiednia?? Z tego co się doczytałem na forum to musiała by ona być z bass reflexem (ewentualnie jakiej średnicy)
Więc:
-Laguna,
-Wzmacniacz sony xplod mx-sd12x, 250W na jednym kanale (taki wzmacniacz posiadam i nie chciałbym go zmieniać)
-Głośnik 25cm jaki??
-Słucham głównie rocka, popu (hip- hop i techno raczej odpada)
Liczę na Waszą pomoc, w razie jakiś niejasności postaram się ułatwić mi pomoc :)
Dzięki z góry
pozdrawiam Tomek
|