FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 272 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Skrzynia basowa do Laguny 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Skrzynia basowa do Laguny"   

tomekreno
 Wysłana - 4 grudzień 2009 17:51        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam,

Chciałbym zrobić sobie skrzynie basową do samochodu renault laguna. Nie jestem audiofilem ale w moim obecnym zestawieniu brakuje mi wyraźnego basu, przy czym nie ma to być bass który "wyciska szyby" ale ma być!!:P Moje założenia są takie, że chciałbym aby to była skrzynia z głośnikiem o średnicy 25cm tylko jakim??

[allegro.pl/item834199688_hurt_to_juz_nie_zarty_skok_mebrany_3cm_py_250f4.html] chodź jakoś ta opcja mnie nie przekonuje nie wiem dlaczego :p ale nie mówię nie

[allegro.pl/item829677390_glosnik_alphard_cw_1002_cx_duzy_skok_membrany.html] z podobnymi głośnikami kiedyś miałem do czynienia i byłem zadowolony

nie wykluczam innych propozycji, myśle ze 100zl to kwota która by mnie satysfakcjonowała :D

drugie pytanie czy skrzynia o wymiarach zbliżonych (ok.)
podstawa 35,5 cm x 34 cm, wysokość 31 cm będzie odpowiednia?? Z tego co się doczytałem na forum to musiała by ona być z bass reflexem (ewentualnie jakiej średnicy)

Więc:
-Laguna,
-Wzmacniacz sony xplod mx-sd12x, 250W na jednym kanale (taki wzmacniacz posiadam i nie chciałbym go zmieniać)
-Głośnik 25cm jaki??
-Słucham głównie rocka, popu (hip- hop i techno raczej odpada)

Liczę na Waszą pomoc, w razie jakiś niejasności postaram się ułatwić mi pomoc :)

Dzięki z góry
pozdrawiam Tomek

serekkox
PZAA
 Wysłana - 4 grudzień 2009 19:23      [zgłoszenie naruszenia]

Nie miałem przyjemności posłuchać w/w przetworników więc się nie wypowiem. Poczekaj na użytkownika zaborek. On na pewno pomoże

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 4 grudzień 2009 20:28     
 Usunięta przez zaborek za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

fellowes
 Wysłana - 26 styczeń 2010 20:14       [zgłoszenie naruszenia]

TO JUŻ NIE ŻARTY**SKOK MEBRANY*3CM

podnieście mnie z podłogi

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Skrzynia basowa do Laguny

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL