| Autor |
"Sony Xplod - jakie głośniki i wzmacniacz?" |
|
|
Pycho
|
|
Wysłana - 2 wrzesień 2007 20:29 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam
Mam a aucie radio Sony Xplod 4x50w.
Chce zamontować po 2 głośniki 13cm na przód i na tył np. Sony 150/30
Do tego głośnik 30cm w bagażnik np. Audison 600/400w, Boschmann 700/350w lub Mega Kick The Final Car Sound 500/1000w. Który wybrać?
Do tego wzmacniacz. Do wzmacniacza chce podpiąć tylko głośnik w bagażniku. Jak wzmacniacz kupić?
Dzięki za porady
| |
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Żle Żle
Podaj kwote jaka dysponujesz muzyke jakiej sluchasz i napisz czy kupiles juz jakies badziewia a ktorych tu piszesz.
Jezeli nie wymyslimy cos lepszego.
Mialem sprzet sony i jezeli chodzi o Car Audio to nie robi on najepszego.
Zmieniony przez - serekkox w dniu 2007-09-03 00:23:08
 |
|
|
|
Pycho
|
|
Mam tylko radio, kwota jaka chce przeznaczyć to tylko kilka stówek więc nie spodziewam się jakiegoś super dźwięku.
A co myślisz o tych głośnikach 30cm? Który lepiej wybrać?
Słucham wszystkiego, od diska z polany do mocnego techno.
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Jezeli muzyka uniwersalna to bierz Hertz es 250 + carpower 602. Powinienes byc zadowolony. Do tego kable 20mm2.
Hertza kupisz za 450 juz ze skrzynia.
Wzmak to koszt 250zł
Kable 150zł
Co do glosnikow przednich zaloz Helix blue 62 oczywiscie w porzadnie wygluszone drzwi i taki zestaw Cie zadowoli.
Zmieniony przez - serekkox w dniu 2007-09-05 20:40:06
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
I tak z kilku stuwek zrobił sie tysiak .
Ale tak jest, jak człowiek cos zaczyna dłubać to sie potrafi zagregowac ładna sumka mimo, iz i tak się robi po taniosci ale lepiej raz a porządnie.
|
|
Pycho
|
|
Problem chyba rozwiązał się sam.
Kumpel który wisiał mi troche kaski dał mi radio JVC KD-G511 , nowe głośniki Blaupunkt GTx 542 i Sony XS -1327 więc chyba to będzie w aucie.
W sumie auto kupione za 2 tysie więc na car audio wydać ponad tysiąc to troche śmieszne;)
Myśle tylko o głośniku na tył, a pytałem o tamte bo kumpel ma na zbyciu kilka takich 30cm nówek więc sprzęt wyjdzie tanio. Jest ten Audison, Magnat Acrylic 1200 i ten The Kick coś tam, który lepszy?
Ciekawe jak to wszystko będzie grało. |
 |
|
|
|
el - passo
|
|
Na pewno nie Magnat
Z tych 3 to Audison, ale to i tak bedzie dupiato grało. Nie wkładaj głośników do tylnej półki. Kup dobre 13 cm do przednich drzwi, podłącz je pod wzmak i jeżeli masz wzmak 4 kanałowy zrób mostek na 2 kanały i podłącz suba.
To co dał Ci kumpel i to co masz swojego sprzedaj. Możesz zostawic radio JVC a za reszte kup głosniki które polecił Ci serekkox + wytłumienie drzwi przednich.
Zmieniony przez - el - passo w dniu 2007-09-06 11:21:01 |
 |
|
|
|
subway
|
|
|