FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 294 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Spalanie golf 3 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Spalanie golf 3"   

.kuchar.
 Wysłana - 7 styczeń 2010 13:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Czo to normalne, ze mi golf pali 8-9L :/ jest do goły disel, jak nie było mrozów palił max6L w miescie a ostatnio wymieniłem filtr paliwa i jakos mi zaczal w**** palic :/ 2 dni temu zalałem 10L i zrobilem 110km :/ mozliwe, ze przez te mrozy i na ciaglym ssani tyle pali?

.kuchar. z insomnii :]

Ygor
 Wysłana - 7 styczeń 2010 14:21      [zgłoszenie naruszenia]

jak najbardziej. diesel dlugo sie nagrzewa , koledze focus 2 w warszawskich korkach w 40 min wskazowka temp lekko drgnela , a wtedy nie ma mowy o ekonomii

.kuchar.
 Wysłana - 7 styczeń 2010 16:04      [zgłoszenie naruszenia]

ulzyło mi myslalem, ze cos sie z***alo czy co bo tyle pali :/

sog

Ygor
 Wysłana - 7 styczeń 2010 16:05      [zgłoszenie naruszenia]

a , jeszcze jedno , spalanie mierzy sie na calym zbiorniku a nie na 100 km , taki wynik jest bardzo niewiarygodny

Thomy
 Wysłana - 13 styczeń 2010 15:35      [zgłoszenie naruszenia]

mozliwe, ze przez te mrozy i na ciaglym ssaniu tyle pali?
skoro to jest diesel to jak może mieć ssanie?
Ja jak jeżdże dieslem to mu deptam żeby rozgrzać silnik bo ciężko się nagrzewa

Ygor
 Wysłana - 13 styczeń 2010 15:48      [zgłoszenie naruszenia]

Thomy a czemu ma nie miec ssania ? wiesz w ogole co to jest ? z takim podejsciem szybko zarzniesz silnik - nie dawaj takich porad , jezeli chcesz sobie niszczyc auto to twoja wola , inni nie musza

Thomy
 Wysłana - 13 styczeń 2010 19:08      [zgłoszenie naruszenia]

Thomy a czemu ma nie miec ssania ? bo to diesel a ssanie jest w silnikach benzynowych i to zasilanych gaźnikiem. Zasada jest taka że przymykając dodatkową przepustnicę robi się większe podciśnienie i zwbogaca się mieszankę w benzynę. W dieslu nie ma takiej potrzeby bo jest inna zasada działania czyli ropa zostaje wtryśnięta do cylindra. Jedyne co było w starszych dieslach to cięgno które służy do przestawienia kąta wyprzedzenia wtrysku przy odpalaniu ale to nie jest wzbogacanie mieszanki

Ygor
 Wysłana - 13 styczeń 2010 20:00      [zgłoszenie naruszenia]

no to sie mylisz moj drogi , ssanie to zwiekszenie obrotow biegu jalowego (poprzez szersze otwarcie przepustnicy o ile sie nie myle) w celu szybszego nagrzania sie silnika , w silnikach z wtryskiem jest to poprostu automatycznie robione przez komputer , kiedy silnik sie nagrzeje obroty obnizaja sie do standardowego poziomu - np u mnie na ssaniu ok 1200-1500 RPM , normalnie ok 700-800

nie zauwazyles nigdy ze silnik zaraz po odpaleniu ma wyzsze wolne obroty niz po nagrzaniu ?

Thomy
 Wysłana - 13 styczeń 2010 21:12      [zgłoszenie naruszenia]

nie zauwazyles nigdy ze silnik zaraz po odpaleniu ma wyzsze wolne obroty niz po nagrzaniu
zauważyłem ale oprócz zwiększania obrotów jest wzbogacona mieszanka bo w niskich temperaturach benzyna słabo odparowuje. Próbowałeś kiedyś na zimnym silniku wyłączyć ssanie i depnąć gazu? auto się dławi bo za mało paliwa dostaje dlatego trzeba wzbogacić mieszankę. To samo jest w samochodach z wtryskiem.

persil89
Proszek
 Wysłana - 13 styczeń 2010 23:36      [zgłoszenie naruszenia]

Albo nic dziś się nie wypowiadam

Zmieniony przez - persil89 w dniu 2010-01-13 23:43:46

[http://www.fmoto.pl/Budowa_auta_do_KJS__Polonez_2.0_24v-t2442.html]

.kuchar.
 Wysłana - 17 styczeń 2010 11:09       [zgłoszenie naruszenia]

nie chce mi sie zakladac nowego tematu wiec zapytam tutaj...

moge miec za grosze silnik do golfa 3 1.9 td i czy bedzie on pasował do mojego auta w ktorym siedzi 1.9D ?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Spalanie golf 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL