| Autor |
"Strzał na gazie" |
|
|
Tiger_KK
|
|
Wysłana - 19 maj 2007 19:36 | zgłoś naruszenie regulaminu
Co może być przyczyną tego że auto dość często kicha na gazie? sprawdzałem świece i przewody i są jeszcze nienajgorsze, filtr powietrza nowy. Dwa razy byłem już regulować gaz i dalej tak mam. Poprostu jest strzał i spada ta rura która poprowadzona jest do filtra powietrza. Po regulacji ujechałem może ze 50 km, i samochód zaczął coś kiepsko chodzić, nagle strzał - i jak ręką odjął, chodzi idealnie, ale tylko przez nastpne 100 km, pozniej kolejny strzał. Co może być przyczyną? posprawdzałem juz wszystkie węże i nie ciągnie nigdzie lewego powietrza. Samochód to Seat Toledo I 99'1.6 8V 101 KM . Z góry dzięki za pomoc.
edit: nie jest to sekwencyjny wtrysk gazu tylko zwykła instalacja z komputerem
Zmieniony przez - Tiger_KK w dniu 2007-05-19 19:37:50
| |
|
 |
|
|
|
K rzysek
|
|
Ja mialem ten sam problem co u Ciebie.
Zmienilem gazownikow i problem z glowy -raz na rok jezdze do nich na regulacje i nie mam problemow z gazem.
Wczesciej palil duzo, strzelal...
Musza Ci go dobrze wyregulowac.
|
 |
|
|
|
Tiger_KK
|
|
No ja właśnie bylem o dwóch gazowników i nic. Tylko że te problemy sie zaczely jak wypadło mi to kolanko które przychodzi do miksera(poprostu wypadło bo był zjechany gwint chyba). Zrobilem to i później sie zaczeły te strzały. Spróbuje jeszcze założyć inne przewody, bo wyczytalem że to jest główną przyczyną kichania. Bo świece mam dobre na bank. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Zmieniony przez - Tiger_KK w dniu 2007-05-20 00:26:49 |
 |
|
|
|
Bigstar
|
|
|
|
|
Tiger_KK
|
|
To ty jeździj na benzynie, a ja zmienie gazownika.
Zmieniony przez - Tiger_KK w dniu 2007-05-20 12:40:17 |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Gaz pewnie dostaje sie do układu dolotowego, tam nastepuje zapłon i wypiernicza wszystko filtrem, mój kumpel zrobił sobie w octavi taką klapke w obudowie filtra żeby mu guma nie spadała, moze zawory nie trzymają juz i sie gazidło dostaje do układu powietrza.
|
|
Tiger_KK
|
|
Mam zrobioną tzw "puszke antywybuchową" ale i tak spada ta rura. |
 |
|
|
|
BiG BoSs
|
|
|
|
|
^^jacek
|
|
|
|
|
Danielloo
|
|
dokladnie, BLOS ci pomoze
|
|
mamut84
|
|
ja juz zamontowalem to jedyny ratunek dla osob posiadajacych starsze generacjie gazu. dawke gazu ustawiasz sam pokretlem bez zbednej nikomu niepotrzebnej ciezkiej do wyregulowania elektroniki!! |
 |
|