FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 286 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Motocykle
Supermoto/Enduro/Turystyk 125cc- pytanie. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Supermoto/Enduro/Turystyk 125cc- pytanie."   

Fuuun2
 Wysłana - 3 maj 2011 21:30        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum, Witam Wszystkich !

Mam 15 lat, w październiku skończę 16. A z ukończeniem 16 roku życia wiąże się przesiadka na 125cc.

Chciałbym kupić supermoto/enduro lub jakiegoś turystyka stylizowanego na enduro, nie wiem jak by to powiedzieć, coś jak honda varadero

Jeżeli supermoto/enduro to najlepiej w 2T, ewentualnie jakieś mocne 4T jak znacie. Natomiast zastanawiam się też nad turystykiem jak wczesniej wspomniałem. Varadero jest zbyt ciężkie i zbyt słabe więc raczej odpada. Musi być coś co ma trochę mocy i żeby dało radę przejechać się trochę po lesie

Sam nie jestem jeszcze zdecydowany do końca bo jest jeszcze trochę czasu. Ale jeżeli dałoby radę to proszę o sensowne podpowiedzi co można by kupić.

Będę ciągnął ten temat, i jak kupię coś po wakacjach to na pewno wrzucę fotki.

Aktualnie jeżdżę na Rieju rrx 50, które już niedługo będzie 70cc

Przeglądając neta natknąłem się na Yamaha WR 125 X jest to supermoto w 4T, ale ma tylko 15km czy to jest zablokowane ? Jeżeli tak to ile to ma koni po odblokowaniu ?

Chyba zdecyduję się na Yamahe DT 125 Znacie może jakieś tego typu motorki jeszcze tzn. enduro/sm 125cc w 2T

Zmieniony przez - Fuuun2 w dniu 2011-05-03 23:09:35

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 4 maj 2011 18:20      [zgłoszenie naruszenia]

yamaha dt jest najrozsadniejszym wyjsciem . Moto powyzej 50cc nie sa blokowane

Live to Ride
Ride to Live ©®

Fuuun2
 Wysłana - 4 maj 2011 20:45       [zgłoszenie naruszenia]

A znasz jeszcze jakieś "Yamaho DT podobne ?"

Aha i jak to jest.
Słyszałem takie info od kolegi (jego wujek zna się na motocyklach podobno) że yamahy Dt powyżej 2001r. mają montowane inne silniki niż te poniżej 2001r. I podobno te nowe silniki są słabe, ile w tym prawdy ?

Moto powyżej 125cc muszą być blokowane na kategorie A1 (można jeździć do 15km przecież, według prawa oczywiscie, ważne żeby tak było w dowodzie)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Supermoto/Enduro/Turystyk 125cc- pytanie.

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL