FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 3965 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Motocykle
Suzuki GS 500 Vs Kawasaki GPZ 500 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Suzuki GS 500 Vs Kawasaki GPZ 500"   

Kiki_17
 Wysłana - 29 maj 2007 21:32        | zgłoś naruszenie regulaminu

chciałbym sie dowiedzieć co sadzicie o tych motorach, który z nich wybralibyscie, porównania z waszej strony jesli chodzi o dynamike, spalanie, pozycja za kierą, awaryjnośc itd.

sleepy5
 Wysłana - 29 maj 2007 21:40      [zgłoszenie naruszenia]

gs vs gpz...oba dobre na początek...pozycja za kierownica podobna-komfortowa w miare wyprostowana...na gpz lepsza ochrona przed wiatrem-czołowa owiewka a także boczne), moc z tego co pamiętam na korzysc dla gpz, podobnie z dynamika...dwóch kumpli ma..nie narzekają...motory mało awaryjne,proste konstrukcyjnie, spalajace relatywnie malo paliwa...odnosnie gs nie potrafie sie wypowiedziec bo nie mialem doczynienia..wiesz ze jest chyba wersja gs500f ktora podobnie jak gpz owiewki posiada..wizualnie z owiewkami gpz prezentuje sie wg mnie lepiej...

Live 4 ride

Kiki_17
 Wysłana - 29 maj 2007 21:51      [zgłoszenie naruszenia]

moim zdaniem jesli chodzi o wyglad to GS 500 wersja F czyli ta z owiewkami bardziej mi sie podoba od GPZ :) GPZ taki jak by na starszy przymulony troskze motor wygląda, a który byś wybrał jak bys miał 4500 zł ??

sleepy5
 Wysłana - 29 maj 2007 21:56      [zgłoszenie naruszenia]

powiem tobie tak...wszystko zalezy od stanu motocykli...gdybym mial do wyboru w podobnym stanie gs bez owiewek a gpz to wybral bym pewnie gs bo bardziej mi sie podoba...wiesz kwestia gustu...najlepiej to przejechac sie obydwoma..

Live 4 ride

sleepy5
 Wysłana - 29 maj 2007 21:58      [zgłoszenie naruszenia]

tez niedlugo moto kupuje i rozmyslam...rozsadek czy to co uwielbiane :)

Live 4 ride

Kiki_17
 Wysłana - 29 maj 2007 22:02      [zgłoszenie naruszenia]

no włąsnie, ja mam już troszke lat za spoba z motorami, były to motory raczej przy których wiecej robiłęm niż jezdziłem :D takze teraz wole kupić jakiś motor któy sie mniej psuje, słysząłem własnie o tych dwóch modelach że są tanie i dobra, mała spalają, rzadka się psuja i niezle wyglądaja, jeszcze do tych dwóch można zaliczyć Honde CB 500 no i Er5, tylko że ER troszke droższe motory.

sleepy5
 Wysłana - 29 maj 2007 22:10      [zgłoszenie naruszenia]

ogonie gs ale jak dla mnie bez owiewek ladniej wyglada...kwestia gustu..napewno oba w tytule są mało awaryjne, chociazby ze wzg na malo wysilone jednostki...u mnie dylemat polega nad rozsadkiem gsx600f a marzeniem r6

Live 4 ride

VidaL
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 29 maj 2007 22:38      [zgłoszenie naruszenia]

Ja brałbym GPZ. Argumentem, który za nim przemawia jest jedynie stylistyka. I oczywiście brałbym ten model po liftingu. Jeśli chodzi o techniczne sprawy, to są już tak dopracowane konstrukcje, że naprawdę nie ma się co s******lić. Chociaż oczywiście i tak najlepiej brać możliwe najmłodsze egzemplarze, zwłaszcza jeśli chodzi o GPZ, bo tam różne historie się przytrafiały.

Poza tym porównywanie GPZ i GS 500 F jest dla mnie porównaniem z dupy. Bo eFka jest dosyć nowym motocyklem, to raz. Może nie jest technicznie lepsza, ale na pewno droższa z racji swojego wieku i jak kogoś stać na nią, to raczej już nie będzie brać pod uwagę GPZ, to dwa.

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 29 maj 2007 23:38      [zgłoszenie naruszenia]

gs500 i gpz sa z tej samej polki. Roznice w osiagach i mocy sa niewielkie. Ja bym sie raczej stylistyka kierowal.

Live to Ride
Ride to Live ©®

MAJSTER16
 Wysłana - 31 maj 2007 12:57      [zgłoszenie naruszenia]

ja tam za gs nie jestem- kolega ma gpz i jest zadowolony..jak mowi- pól litra a jednak rzeźnia...

Kawałsuki

VidaL
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 31 maj 2007 14:32     
 Usunięta przez VidaL za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Suzuki GS 500 Vs Kawasaki GPZ 500

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL