FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 496 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
TomTom One II 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "TomTom One II"   

Un4given
 Wysłana - 27 maj 2007 21:11        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Zakupilem to ustrojstwo niedawno wraz z mapami calej Europy, ale nei chce mi to gowno wyznaczyc trasy np z Gliwic do Londynu. Moge wgrywac tylko mapy regionalnie, nie moge zaladowac jednej calej europy... Spotkal sie ktos z tym juz? Ja mam cos popsute czy ten typ tak ma po prostu?

serekkox
PZAA
 Wysłana - 27 maj 2007 22:53      [zgłoszenie naruszenia]

TomTom to firma ktora przoduje w nawigacjach smaochodowych. Sam mam ochote sobie sprawic.

Czytalem opis w necie tego modelu i wydaje mi sie ze masz cos popsute. Watpie zeby przy takiej cenie nie pokazywalo calej mapy. Oddaj na gwarancje albo jeszcze raz dobrze przeczytaj instrukcje obslugi

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Un4given
 Wysłana - 27 maj 2007 23:48      [zgłoszenie naruszenia]

Dzieki za odpowiedz, ja tez patrzylem na tomtom.com i przy tym modelu nie pisze ze ma door-to-door navi tylko ze mapy dzialaja regionalnie wiec sam juz nie wiem...ale jutro sprawdze w vobisie u sprzedawcy o co chodzi i wrzuce info. Musze jednak powiedziec ze sprawdzilem juz zainstalowana mapke Polski i Czech i na trasie Gliwice-Praga sprawdzilo sie idealnie:) Dopiero jak chce wytyczyc trase za zachodnia granica to zaczynaja sie szopki:/

Zmieniony przez - Un4given w dniu 2007-05-27 23:48:22

Zmieniony przez - Un4given w dniu 2007-05-28 00:22:04

Un4given
 Wysłana - 28 maj 2007 13:11      [zgłoszenie naruszenia]

Czyli tak: mapy absolutnie nie nakladaja sie na siebie. Zeby dojechac z Gliwic do Paryża, to najpierw na polskiej mapie jdziemy do granicy, pozniej od niemieckiej dopiero mozna nawigowac dalej. Nie jest to duze utrudnienie, ale jak kupujesz taka zabawke to powinien sprzedawca uprzedzic. Nie polecam tego sprzetu...

Zmieniony przez - Un4given w dniu 2007-05-28 13:11:55

serekkox
PZAA
 Wysłana - 28 maj 2007 13:48      [zgłoszenie naruszenia]

To faktycznie lipa. Dzieki za ostrzezenie

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

bartus_
 Wysłana - 30 maj 2007 15:24      [zgłoszenie naruszenia]

to chyba wina tego modelu lub tej wersji oprogramowania bo jak korzystałem z TT (nie pamietam numeru) to wytyczał trase bez problemu. tak samo jak korzystałem z map tom toma na almtopie.

/// BMW - Freude am Fahren ///

Un4given
 Wysłana - 1 czerwiec 2007 20:33      [zgłoszenie naruszenia]

Bardzo możliwe że modelu. tylko to wlasnie chodzi o to ze to jest ten w sumie najtanszy...drozsze pewnie maja lepsze mapy. Babka z forum o nawigacji powiedziala mi ze jest mapa Tomtom z cala Europa, ale to pewnie w tym modelu za 2100 a nie za 1100:)

miętki
 Wysłana - 3 sierpień 2007 13:12       [zgłoszenie naruszenia]

a to szmaciarze.

też chcę sobie sprawić tanią nawigację.

zdr.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

TomTom One II

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL