Cały swiat odmierza czas ukazania się na rynku nowej toyoty avensis. Po tym co pokazuja zdjęcia jak dla mnie szału nie ma zadnego. Z zewnątrz stylistyka zaczerpnieta z camry, wnetrze bardzo standardowe, nieustepujace kokpitom z aut 10 letnich i cięzko znaleźć nawiązanie do bieżących trendów chociaż wykonanie ma być ponoć perfekcyjne. Auto zbudowano na zmodyfikowanej płycie aurisa co też jest zaskoczeniem jak dla mnie. O silnikach jakie będa montowane póki co nic nie wiadomo. Toyota tym modelem chce nawiązać do lexusa jak dla mnie podąża w przeciwnym kierunku.
właśnie zauważyłem rażące podobieństwo do lexusa, szczególnie na pierwszej fotce, a szkoda, bo lexus powinien sie kojarzyć z Lexusem, a Toyota z Toyotą.
oczywiście wiem że lexus jest luksusową marką toyoty...
pozdro
czy ktos jeszcze kiedys zrobi ladny samochod na tym swiecie ? bo jak na razie jest coraz gorzej , zegary w poprzednim avensisie i obecnej korolce to jakas porazka - te na zdjeciach wygladaja juz troche lepiej widze ze zrezygnowali z tego gornego kulfona wpisanego w predkosciomierz ... Ali co do twojego pytania - powiadomki mi nie dizalaja czesto - jestem w szoku ze dopiero widze ten temat ...