Witam,
Dobra zaczniemy od wyzwania. Widzę tu zestawy CA za spore całkiem (jak dla mnie) siano. Mam mały samochodzik i chciałbym, żebyście po babrali się trochę w gównie, którym pewnie się brzydzicie i pomogli mi wybrać Uwaga aktywną skrzynie basową lub aktywny walcowy głośnik basowy do max 200-250zeta. Tak wiem, że to hałasuje a nie gra, że to szmelc, że nie warto wydawać na to siana i tak wiem, że muszę dozbierać 5 razy tyle siana...Chciałem prosić o uszanowanie mojej decyzji i pomoc w wyborze.
Drugie pytanie, choć nie do końca jestem pewien czy w dobrym dziale..Posiadam w samochodzie centralny zamek na pilota. Chwilowo służy tylko do otwierania i zamykania drzwi. Pilot ma jednak trzeci przycisk i w opisie tego centrala jest, że posiada on dodatkowy kanał. Chce robić sobie otwierania bagażnika za pomocą tego dodatkowego kanału. Czy wystarczy, że kupie siłownik (Slave) i podłącze go do centralki w odpowiednie miejsce? siłownik będzie ciągnął linkę, która otwiera się bagażnik od środka..Aha do centralki mam tylko taka małą "książeczkę" (2 strony) Czy jeśli ją tu wkleję to dałby ktoś rade powiedzieć mi gdzie dokładnie wpiąć ten siłownik...
Tak wiem, że to hałasuje a nie gra, że to szmelc, że nie warto wydawać na to siana
Sam sobie odpowiedziałeś. Ja nie pomogę
Co do pytania numer 2 wątpię żeby sam siłownik wystarczył. U mnie jest to zrobione całkiem inaczej. Element zaznaczony na zdjęciu się obraca i przy pewnym ustawieniu klapa odskakuje. Lepiej zrób sobie domykanie szyb w tym przycisku
Zmieniony przez - serekkox w dniu 2009-09-08 20:46:44
Jestem na 99,9% pewien, że jeśli siłownik pociągnie linkę to bagażnik się otworzy, mam to trochę inaczej rozwiązane niż u Ciebie. Nie mam tylko pojęcia gdzie i jak podłączyć siłownik..potrzebował bym narysować łopatologicznie :p
Pytanie jak podłączyć siłownik ponawiam a co do skrzyni....może inna taktyka.
Może lepiej by to wyszło gdybym kupił osobno głośnik (jakiś 25cm, a może lepiej lepszy 20cm) osobno wzmaka a skrzynie pozbijał sam (mam warunki i zdolności manualne by tego dokonać)
Co wy na to? Ile musiałbym mieć siana żeby coś w tym kierunku kombinować? Na prawdę nie jestem wymagający jeśli chodzi o efekt, zdaje sobie sprawę ile przeznaczam pieniędzy.
ja płaciłem 50 zł za to żeby mi zaprogramowali i zrobili otwieranie z 3ciego przycisku