FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 992 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Tuning
Tuning SILNIKA-szukam firmy zajmujacej sie tym 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Tuning SILNIKA-szukam firmy zajmujacej sie tym"   

Karol 1.8
 Wysłana - 11 wrzesień 2008 11:50      [zgłoszenie naruszenia]

Rowniez rozejzalem sie na alegro te VR6 z 2.8 poj.chyba nie sa takie zle ale czy bedzie pasujacy.Jeszcze nie sprawdzilem oznaczenia w Golfie ale dzis to zrobie.Jesli Wam sie cos trafi ciekawego z takich silniczkow mozecie mi podac namiarek,za dobry sprzet jestem w stanie wydac 3tyś.ale czy z drugiej strony nie lepiej by bylo udoskonalic ten motorek ktory juz jest?Mi sie wydaje ze to nie taka porazka z tym 1.8 GT silnik jest bardzo dynamiczny,nie az tak paliwozerny przy normalnej jezdzie ale nie o to chodzi,zrobilem tym autem okolo 30tys km i jeszcze ani razu mnie nie zaskoczyl...

Ygor
 Wysłana - 12 wrzesień 2008 09:32      [zgłoszenie naruszenia]

o ile sie nie myle vr6 ma w zaleznosci od wersji 170 lub 190 KM ? duza pojemnosc wiec momentu na pewno tez nie brakuje - jedyny minus to paliwozernosc - ale jak chce sie robic z auta rakiete to trzeba sie z tym liczyc - napisales ze sielnik do 3 tysiecy mozna kupic - natomiast zeby wyciagnac te 100 koni z litra (180 km z 1,8) to jest juz na krawedzi zakucia silnika , a to wyjdzie pewnie ze 3 razy tyle. Pamietaj ze przy wymianie silnika musisz tez wymienic poloski i takie tam - goly silnik to za malo , poza tym musisz zwrocic uwage na hamulce i zawieszenie przy dwukrotnym zwiekszeniu mocy auta ...

Karol 1.8
 Wysłana - 12 wrzesień 2008 10:55      [zgłoszenie naruszenia]

Dogadalem sie ze sprzedajacym tak wstepnie... caly osprzet dorzuca to co jest pod "maska"czyli co rowniez wazne komputer,skrzynia itd.Sprawdzal go na hamowni to mu ponad 150KM wyskoczylo,usprawiedliwia sie tym ze te silniki tak maja po prostu ale mysle ze i tak bede musial zrobic remoncik tak dla pewnosci aby go potem nie rozbierac.Na przodzie i to chyba standart w GT mam podwujne tarcze hamulcowe,sadzisz ze jak bym na tyl wrzucil takie to by juz bylo w miare wzglednie?Zawieszenie mam w nim nowe to jeszcze pociagnie troche zanim je dobije ale z pewnosci bedzie trzeba wrzucic cos nie standartowego

Ygor
 Wysłana - 12 wrzesień 2008 13:21      [zgłoszenie naruszenia]

dobrze jest wyminic rozrzad ew wlasnie robic maly remont jeszcze przed wlozeniem silnika. bo czesto moze byc tak ze po wlozeniu okaze sie ze pali litr oleju na 1000 itd ... co do hamulcy - tarcze z tyłu jak najbardziej. Jak to w zyciu liczy sie rozmiar - sprawdz jaki masz rozmiar tarczy , potem dowiedz sie (chocby z allegro) jaki rozmiar z tylu i z przodu miala wersja vr6 - i mysle ze w taki zestaw trzeba by celowac ew cos lepszego. Moze sie okazac ze jak zmienisz silnik pokatujesz troche fure to albo tarcze sie pogna albo plyn zagotuje (szczegolnie przy hamowaniu z duzych predkosci) a utrata hamulcy przy szybkiej jezdzie to chyba ostatnie czego bys chcial

Neo3
 Wysłana - 12 wrzesień 2008 13:54       [zgłoszenie naruszenia]

przy VR6 bedzie rzezba lap silnika, vr6 nie byly montowane w golfach mk2, co prawda nie jest to nie do obejscia ale jest to pewnym utrudnieniem.
Rozrzad w VR6 jest na lancuszku, wiec slizgacz lancuszka,kolka i sam lancuszek razem do wymiany.

proste sa dla szybkich aut, a zakrety dla szybkich kierowcow

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tuning SILNIKA-szukam firmy zajmujacej sie tym

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL