FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 907 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Tuning
Tuning SILNIKA-szukam firmy zajmujacej sie tym 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Tuning SILNIKA-szukam firmy zajmujacej sie tym"   

Karol 1.8
 Wysłana - 9 wrzesień 2008 13:57        | zgłoś naruszenie regulaminu

Tuning SILNIKA-szukam firmy zajmujacej sie tym,moze byc z calej PL.Podajcie mi namiary,gdzie robia dobrze i po rozsadnej cenie.

Ygor
 Wysłana - 9 wrzesień 2008 14:43      [zgłoszenie naruszenia]

yyy tego a co chcesz robic ? swapowac , stroic , moncic wydech , dolot, mechanicznie kombinowac - wałki , i inne obróbki ?

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 9 wrzesień 2008 18:24      [zgłoszenie naruszenia]

j/w pare duzych miast jest w PL, gdzie co cos robia konkretniejszego

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

Karol 1.8
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 18:30      [zgłoszenie naruszenia]

Jak dla mnie to max podniesc mozliwosci tego silnika tj 1.8 GT,najlepiej jakby profesionalista ocenil co warto zmieniac a co nie...

Zmieniony przez - Karol 1.8 w dniu 2008-09-10 18:30:45

Ygor
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 18:37      [zgłoszenie naruszenia]

max ... hmmm kucie, turbo - i tak można bez konca - tylko uwazam ze to sie ani troche nie oplaca w tym silniku - przekroczysz wartosc samochodu i to kilkukrotnie - jak chcesz jakas wyzsza moc zmien samochod lub silnik. apropos - ile mocy by cie zadowolilo ?

Neo3
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 20:28      [zgłoszenie naruszenia]

a co to za silnik ten i,8 gt ? z jakiego to auta? marki?

proste sa dla szybkich aut, a zakrety dla szybkich kierowcow

Karol 1.8
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 21:31      [zgłoszenie naruszenia]

Mysle ze te 120-130KM by bylo wystarczajace a auto to golf 2,jak wczesniej mowilem w temacie [moto.ifd.pl/Niepowtarzalny_zwyczajny_Golf_GT-t1844.html] chcem zrobic pelna modernizacje tego auta i mysle aby zaczac wlasnie od silnika.Zmiana auta raczej nie satysfakcjonuje mnie ten staruszek jest jak igielka ktora chcem udoskonalic...

Neo3
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 21:44      [zgłoszenie naruszenia]

chyba najlepszym posunieciem bedzie kupno silnika z GTi,
ale najpierw zastanow sie ile bedziesz tym jezdzil i czy oplaca Ci sie ladowac kase w samochod tylko do jazdy po bulki

Zmieniony przez - Neo3 w dniu 2008-09-10 21:44:46

Karol 1.8
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 21:55      [zgłoszenie naruszenia]

hehehe nie jezdze po bulki Z reguly bywa tak ze jak juz mam jakies auto to jest w moich rekach do konca bo albo ktos zajedzie droge albo ja sam zamorduje auto.Wiec jesli wwale wieksza kwote w niego to na pewno nie pozbede sie go bo kupuje samochod zawsze z mysla taka ze bedzie mi sluzyl dlugie lata nawet jesli ma te juz 18.Mimo tego ze jestem mechanikiem to nie za bardzo wiem czym sie rozni GT od GTI (Nie uwazalem na lekcjach ) i czy wogole bedzie pasowal bez wiekszych przerobek w komore silnika.

Neo3
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 22:09      [zgłoszenie naruszenia]

GTi oznaczenie silnika KR ma 140 KM. uklad zasilajacy paliwa to KJetronic firmy bosch.
16 zaworow. to tak ogolnie.
Jesli znasz oznaczenie swojego silnika i moglbys go podac bylo by latwiej cokolwiek powieedziec.

Ygor
 Wysłana - 11 wrzesień 2008 08:53      [zgłoszenie naruszenia]

Neo - ten silnik 1.8 gt to jedna z wiekszych porazek jakie znam - 1.8 dajace 90 KM - wg mnie najlepsza opcja jesli chcesz zostawic samochod to wymiana silnika na wspomniany gti (zapewne tansza opcja) lub moze nawet vr6 (na pewno drozej)

ale tak jak zerknalem na allegro to silniki vw nie sa takie drogie - nie wiem jak jest w vw ale w hondzie jest taka fajna opcja ze wiele czesci silnikow tej samej serii jest zamiennych - np skrzynie mozna zostawic od 1,4 i jezdzic na 1,6 VTEC - niestety nie wiem jakie sa szczegoly dla vw

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-09-11 08:55:32

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tuning SILNIKA-szukam firmy zajmujacej sie tym

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL