FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 511 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Turbo do gaźnikowca 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Turbo do gaźnikowca"   

Gacu116
 Wysłana - 22 lipiec 2008 14:31        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich:) mam w garażu nie potrzebną turbine Garret T2 od turbo diesla 1.6 ze stajni VW:) oraz golfa II z silnikiem 1.6 benzyna który za niedługo idzie na sprzedaż/śmietnik ponieważ będzie swap na TD, i dzisiaj wpadłem z kumplem na pomysł iż moglibyśmy sobie pospawać taki zrobiony na odpie.. kolektorek itp i założyć do tej benzynki turbo:) jednak ciekawi mnie jedna rzecz czy podejdzie taki gaźnik jak w 1.6 PN pod turbine? nie trzeba jakiegoś ciśnieniowego? Kumpel twierdzi ze podepniemy go przed turbiną i będzie hulać:) jak sadzicie? jak pomyśle że turbina ma zasysać mieszanke poprzez gaźnik to spalanie chyba skoczy duzo duzo w góre:D dodam że robimy to z czystej ciekawości jak wzrośnie moc oraz nie zalezy nam na tym by silnik przeżył;) byle nim pojeździć chociaz z dzień dwa , doładowanie mielibyśmy tak na 0,6 bara . Ma to prawo działać?

ArvaL
 Wysłana - 26 lipiec 2008 11:38      [zgłoszenie naruszenia]

wedlug mnie powienien byc podcisniowy, tak mi sie wydaje... ciekawe jak taka turbina zachowa sie powyzej 4,5 5- tys obrotów gaznik bym zminil bo jesli kolega nie ma racji to po turbince bedzie

Neo3
 Wysłana - 28 lipiec 2008 22:41       [zgłoszenie naruszenia]

imho gaznik przed turbo bedzie dawal sporego laga
a co do gaznika konkretnei to teoretycznie kazdy moze pracowac z turbo (przy zachwoaniu odpowiednich warunkow)

proste sa dla szybkich aut, a zakrety dla szybkich kierowcow

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Turbo do gaźnikowca

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL