Jestem młodym kierowca < prawko od roku > chciałem ubezpieczyć na siebie samochód lecz koszt ubezpieczenie przekroczył wartość samochodu :/ nie posiadam zadnych zniżek
Moje pytanie brzmi czy jak kupie sobie np jakiś motorek <nie musi jezdzić nawet nie musi istnieć byle były by do niego wszystkie papiery przerejestrowana na mnie > i gdybym opłacał tylko ubezpieczenie na ten motorek to czy po X latach Będe mógł przeniesc zniżki jakie zdobyłem za bezszkodowa "jazde" tym motorkiem na samochód który bede chciał opłacać na swoje konto ??
to co chcesz zrobić jest możliwe i mozesz tak zrobić bez problemu z tym że zamiast motorka to kup sobie jakiegoś trabanta z epoki kamienia łupanego-a raczej papiery do niego i wtedy tak rób i powinno wszystko być ok bo poprostu nie wiem jak jest z przenoszeniem zniżek a motoru
Dodatkowo zapoznaj sie z moim ostatnim wpisem w tym poście [moto.ifd.pl/Ubezpieczenie_gdzie_a%C5%BC_tyle_-t1246.html] i jak juz sie zapoznasz to tam sprawdz po ile ci zaproponują normalnie ubezpieczenie bo mozliwe że różnica w cenie bedzie znacząca