FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 227 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
Ubezpieczenie - jak najtaniej ?? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Ubezpieczenie - jak najtaniej ??"   

smuk
 Wysłana - 18 październik 2009 19:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Potrzebuje porady, jak najtaniej rozwiązać opcję ubezpieczenia OC na samochód. Mam 18lat, prawo jazdy od dwóch tygodni, chcę kupić samochód. Nie posiadam żadnych zniżek w ubezpieczalni. Słyszałem, że można coś pokombinować z kupnem samochodu i darowizną. O co w tym chodzi ?? Są może jakieś inne sposoby, żeby maxymalnie obniżyć cenę ubezpieczenia i nie płacić ogromnych stawek ??

[moto.ifd.pl/M%C3%B3j_pierwszy_samoch%C3%B3d_%25%2D_-t2690.html]

serekkox
PZAA
 Wysłana - 18 październik 2009 20:20      [zgłoszenie naruszenia]

Niestety dla świeżaków nie ma letko

Ja w wieku 18 lat za astre F 1.6 płaciłem prawie 1500zł/rok. Warta i PZU chcieli 3,5k Ubezpieczałem w MTU.

Teraz po 3 latach za silnik 2.8 place 1220zł

Samochód rejestruj na kogoś z rodziny. Ja niestety takiej opcji nie miałem

Kumpel świeżak za silnik 2.5 płaci 2200zł

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

smuk
 Wysłana - 18 październik 2009 20:31      [zgłoszenie naruszenia]

No właśnie też nie mam opcji żeby na rodziców albo kogoś z rodziny :/
Jedynie słyszałem własnie że można cos pokombinować z darowizną, ale nie wiem o co z tym biega. No i jeszcze mogę wziąść jako właściciela szwagra [da się tak ? Bo ma inne nazwisko] a ja jako współwłaściciel [czy jemu wtedy wzrośnie cena ?? ]

smuk
 Wysłana - 8 listopad 2009 18:50      [zgłoszenie naruszenia]

Witam.
Kupiłem samochód z ubezpieczeniem ważnym do 05.2010.
Poprzedni właściciel miał maksymalną ilość zniżek, ja nie mam nic + zwyzka za wiek [18lat]. Jeśli teraz przepisze to ubezpieczenie na siebie [ na mnie bedzie zarejestrowany samochod] to czy muszę dopłacić różnicę wynikającą ze zniżek ?
Wytlumaczcie mi to bo dla mnie to czarna magia
Dziekuje..

rejent2
 Wysłana - 8 listopad 2009 23:39       [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem dokładnie ale ojciec jak kupił auto to było swiezo opłacone i nie musiał dopłacać zadnej różnicy na siebie miał znizke ale tylko 20% a pózniej zaproponowali mu przedłużenie ubezpieczenia i zgodził sie pod warunkiem że bedzie ta sama cena co u tego typa a teraz go scigają o jakieś zaświadczenia z poprzedniej ubezpieczalni sami mu to zaproponowali.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ubezpieczenie - jak najtaniej ??

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL