FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 302 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Ubezpiecznie OC gdzie tanio i dobrze 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Ubezpiecznie OC gdzie tanio i dobrze"   

Cyber_89x
 Wysłana - 8 maj 2010 13:35        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam szukam nowego ubezpieczyciela chcem ubepieczyc auto osobowe polisa oc obecnie mam w ptu ale chcem zmienic moze poradzicie gdzie warto zapytac zeby bylo tanio i dobrze :)

smuk
 Wysłana - 8 maj 2010 15:47      [zgłoszenie naruszenia]

Ile masz lat, ile prawo jazdy, na Ciebie jest zarejestrowane autko ?
Bez tych danych ciezko cos polecic, ale popytaj w MTU i Allianz, ewentualnie Uniqua.

Cyber_89x
 Wysłana - 8 maj 2010 16:20      [zgłoszenie naruszenia]

21 lat
prawko 3 lata
na siebie auto to bedzie 2 rok
w link4 policzyli mi 1040zł np a w drugim towarzysteie 1200zl nie pamietam jej nazwy takze szukam chodze jak muslicie znajde taniej?

Zmieniony przez - Cyber_89x w dniu 2010-05-08 16:20:58

smuk
 Wysłana - 8 maj 2010 16:24      [zgłoszenie naruszenia]

Sprawdz te co wymieniłem wyżej ewentualnie AXA jeszcze. Unikaj Warty, PZU tam mają najdrożej chyba. Jeśli miałbyś auto na dwóch włascicieli a drugi by miał więcej zniżek to najkorzystniej byloby w Allianzie bo nie doliczają zwyżki za niski wiek.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 9 maj 2010 18:50      [zgłoszenie naruszenia]

jw sprawdź AXA.

Mi wyliczyli w link4 o 15 zł drożej niż za rok poprzedni Chcieli ok 1350zł a w AXA mam za 860 na cały rok

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Cyber_89x
 Wysłana - 10 maj 2010 15:46      [zgłoszenie naruszenia]

Link 4 1014zł
Aviva 1230zł
PTU 850zł

zaraz zadzowne do axa sluchajcie jesli ja jestem wspolwłascicielem wraz z mama ktora nie posiada prawka tylko tyle ze widnieje ze papierze jak wspolwłasciciel to czy wplywa to na wzrost ubezpieczenia jesli na ma prawa jazdy itd ;) czy nie lepiej byloby gdybym auto mial na siebie tylko ? co o tym myslicie

smuk
 Wysłana - 10 maj 2010 15:52      [zgłoszenie naruszenia]

Nie jestem pewien, ale podejrzewam że policzą to tak, jakby mama miała prawo jazdy nie dłużej niż dwa lata, czyli będzie zwyżka za to. Ale zadzwoń i zapytaj jak to dokładnie będzie, bo możę być inaczej.

Zmieniony przez - smuk w dniu 2010-05-10 15:52:27

Cyber_89x
 Wysłana - 10 maj 2010 16:09      [zgłoszenie naruszenia]

Axa 805zł jak dla mnie ;)

sluchajcie ;d to lepiej wedlug was wybrac axe czy ptu ???

smuk
 Wysłana - 10 maj 2010 16:11      [zgłoszenie naruszenia]

Bralbym Axe. Ale nie dają Ci w PTU jeszce jakiejś zniżki za kontynuacje u nich ?

Cyber_89x
 Wysłana - 10 maj 2010 16:40      [zgłoszenie naruszenia]

obnizyli mi z tamtego roku 1200zł na ten rok na 860zł

mam jeszcze opcje w HDi chyba za 900zl ale jesli spowoduej zniek bede musal 200zł im doplacioc za to za rok dadza mi 405 zniek a w tym dal mi 30 %

zapomialem dodaw w ptu za ta cen emam jeszcze ubezpiecznie mieskzania od kradziezy itd ostanio spalila mi sie pralka z prpblemami ale kase dali hmm wiec moze lepiej ptu jak myslicie

Zmieniony przez - Cyber_89x w dniu 2010-05-10 22:00:44

Yelooon
 Wysłana - 10 maj 2010 22:41      [zgłoszenie naruszenia]

ja zawsze wchodziłem na taką stronke (zapomniałem jak to sie nazywało) i był tam każdy ubezpieczyciel. Wpisywałem wszystkie dane i na końcu wyświetlała mi się lista ubezpieczycieli i ich ceny. róńie to bywało, matiza ubezpieczyliśmy wtedy w benefii a volvo w czymś innym. w chwili obecnej Merola i Volvo mamy w Liberty Direct. Firma wporządku, za volvo ze wszystkimi zniżkami i przez to że mamy tam dwa samochody stawka wynosi 290pln samo OC. Proponuje po prostu porównać sobie wszystko i poszukać tej stronki. I oczywiście płatność internetowa a nie włuczyć się po ubezpieczycielach. Pozdro

plan JDM...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ubezpiecznie OC gdzie tanio i dobrze

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL